Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació celebra una jornada forestal amb responsables institucionals per a gestionar les emissions de CO₂ en els incendis


La Diputació de València va celebrar este divendres una nova trobada de les Jornades Forestals del projecte europeu Interreg SUDOE REMAS, en el qual han participat responsables institucionals directament vinculats a les polítiques de canvi climàtic i prevenció d'incendis amb un debat centrat en el risc de les emissions de CO₂ en incendis forestals i la gestió d'estes emissions per a millorar la capacitat d'acumular carboni.

En este sentit, l'objectiu del projecte coordinat per l'Associació de Municipis Forestals de la Comunitat (AMUFOR) en col·laboració amb la Diputació, cofinançat amb fons europeus, és quantificar el risc d'emissió de carboni contingut en els ecosistemes forestals després dels incendis per a proposar mesures de prevenció de les emissions, al mateix temps que s'inclou el risc en les estratègies de planificació i plans de prevenció d'incendis a nivell transnacional.

La jornada l'ha oberta el diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, qui ha destacat la importància d'estar "sempre vigilants en la conservació de les nostres muntanyes i no deixar d'impulsar polítiques actives des de les institucions per a millorar tot el que siga al nostre abast des de la planificació i la prevenció, que són les principals eines de les quals disposem". Rivera ha estat acompanyat en l'obertura per Consuelo Alfonso, alcaldessa d'Andilla, presidenta d'AMUFOR i coordinadora del projecte.

Participants i objectiu

La taula redona, amb la participació dels ponents per videoconferència, l'ha coordinada el catedràtic de la Universitat Politècnica de València i expert en gestió forestal José Vicente Oliver, i en la mateixa han intervingut la directora general de Canvi Climàtic de la Conselleria d'Agricultura, Celsa Monrós, el director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, la regidora d'Agricultura i Medi Ambient de Llíria, Consuelo Morató, i la mateixa presidenta d'AMUFOR i coordinadora de REMAS, Consuelo Alfonso.

L'esdeveniment, que ha tingut la seua base d'operacions en el Saló de Plens de la corporació provincial, pretén donar a conèixer la necessitat de conservació i gestió dels embornals, el risc d'emissions per incendis i l'oportunitat que suposa la compensació de carboni davant la reducció del risc que es declaren focs en la superfície forestal.

No obstant això, l'objectiu principal d'estes jornades és conèixer les diferents accions i iniciatives que es puguen posar en marxa des de l'acció política i social en els àmbits de govern local, provincial, autonòmic i europeu per a incloure el risc d'emissió en els processos de planificació i gestió d'incendis forestals.




.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon