Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Huí divendres s'ha inaugurat el servei de préstec de bicicletes elèctriques BiciSab

De moment són 6 les bicicletes elèctriques, però l'Ajuntament anuncia el seu desenvolupament i, en el moment en què es licite oficialment, la seua possible ampliació fins a 13 estacions en tot el municipi i en alguns dels municipis confrontats.

A l'acte ha acudit la delegada de la regió Est de Red Eléctrica de España, Maite Vela

Hui ha tingut lloc la inauguració de BiciSab, el servei públic de préstec de bicicletes elèctriques de Sant Antoni de Benaixeve. A l'acte han estat presents els membres de la corporació local, l'empresa Movus així com Maite Vela, delegada de la regió Est de Red Eléctrica de España, amb qui col·labora l'ajuntament per a la implantació del servei.

BiciSab es configura com un projecte pioner a la comarca de Camp de Túria i situa a Sant Antoni de Benaixeve a l'avantguarda dels sistemes de transport urbà, perquè suposa una innovació enfront dels sistemes de bicicletes mecàniques implementats en grans capitals de província.

Així, en paraules de Adi Bulls, regidora de l'àrea de Mobilitat i Transport, “es tracta d'una modalitat de transport urbà més ecològica i econòmica que els vehicles de motor. A més, a diferència de les bicicletes mecàniques, aquest servei compta amb un sistema de pedaleig assistit que facilita el seu ús per a persones de totes les edats, en requerir menys esforç físic, per la qual cosa també és més accessible”.

Amb la posada en marxa de l'estació de BiciSab dóna principi l'experiència pilot del servei, que serà totalment gratuït per als usuaris fins al moment de la seua licitació. Amb ella, s'ampliarà el nombre d'estacions en el municipi. La licitació estarà subvencionada en 45.000 euros pel Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE).

La delegada regional de Red Eléctrica de España, Maite Vela, ha assenyalat que “aquest projecte reflecteix el compromís de totes dues institucions en l'impuls de la mobilitat sostenible”. “Canviar les maneres de mobilitat i impulsar una transició energètica són claus per a deixar a les noves generacions un futur millor”.

Per part seua, l'edil de Mobilitat i Transport també ha volgut destacar que “es tracta un servei pensat per a facilitar la connexió entre el nucli urbà i les urbanitzacions de Sant Antoni de Benaixeve, amb la previsió de poder-se implementar amb altres mitjans de transport sostenible com el metro, per exemple, de la localitat veïna de l'Eliana”.

De moment, són 6 les bicicletes elèctriques de l'estació de la Plaça de l'Ajuntament. Per a registrar-se com a usuari, cal acudir a l'apartat “Abona't” de la web www.mibisivalencia.es. Una vegada rebuda la confirmació del registre, s'haurà de recollir a l'ajuntament la targeta que acredita com a usuari del sistema.

L'ús de les bicicletes està subjecte a una sèrie de condicions que estaran disponibles, juntament amb tota la informació pertinent, en la pàgina web de l'ajuntament: www.sanantoniodebenageber.com














Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon