Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Estiu a la Torre a l'Eliana torna el 7 d'agost amb jazz i flamenc

La programació es reprén el dissabte 7 d'agost amb reducció d'aforament i avançament de tots els concerts a les 22 hores.

Aquest mes d'agost torna la programació d’Estiu a la Torre de l'Eliana avançant l'horari de totes les seues actuacions a les 22 hores, amb una reducció d'aforament al 50% i complint, com sempre, amb totes les mesures de seguretat enfront de la Covid-19. El festival celebrarà aquest mes la XXXII Trobada de Jazz i la XX edició de Pinzellades Flamenques, omplint les nits estivals de la terrassa de la Torre del Virrei de tots dos estils musicals. 

La trenta-dosena Trobada de Jazz inclourà en aquest 2021 un total de tres concerts a través d'un recorregut per alguns dels múltiples subgèneres d'aquest tipus de música tan arrelada en la localitat, on compta amb un bon nombre d'aficionats i aficionades. El cicle s'obrirà aquest dissabte 7 d'agost amb l'actuació de Jazzbona de la Pobla de Vallbona i Domisol Sisters, on presentaran el seu últim treball, ‘Smile’, en format big band. En aquesta ocasió, el públic assistent podrà gaudir d'un repertori format per grans clàssics del songbook americà adaptats per a tres veus i orquestra de jazz baix la direcció d'Eduardo Marquina.

El dissabte 14 pujarà a l'escenari de la Torre del Virrei El Cuarteto Errante amb el seu espectacle ‘Clàssica en Jazz’. Aqueix grup barceloní proposarà una visió diferent d'algunes obres de la música clàssica. Un extracte del barroc, el classicisme i el romanticisme interpretant composicions dels seus principals representants amb ritmes com el jazz, en latin, la bossa nova o el reggae.

Per a concloure la cita anual amb el jazz, el dissabte 21 d'agost serà el torn d’Adalpeko Basque Latin Jazz, del qual forma part la música elianera Eva Català. Aquest grup és sinònim de ritme i energia. Les enganxoses melodies tradicionals basques es funden amb la frescor de ritmes llatinoamericans que, sumats a l'espontaneïtat del jazz i la improvisació, atrapen al públic en un viatge de connexions entre el folklore i la modernitat.

Per a tancar la programació d'enguany, el festival Pinzellades Flamenques celebrarà la seua vintena edició el dissabte 28 amb l'actuació de Mónica Iglesias i el seu espectacle ‘Mi baile’, en el qual mostrarà el seu art més pur sense més artificis més enllà del toc, el cant i el ball. Basat en el repertori que li va fer mereixedora del premi ‘Desplante al baile  flamenco’ del Festival Internacional de les Mines. Un espectacle canviant, obert a l'emoció del moment que dóna cabuda a la improvisació amb la certesa d'una gran qualitat artística.

Les entrades a tots els espectacles es poden aconseguir anticipada i preferentment per Internet, com sempre en la web Elientrada.

L'edil de Cultura, Eva Santafé, ha convidat als i les elianeres a gaudir del jazz i del flamenc en aquestes últimes setmanes del festival, que s'ha vist afectat per aquesta última ona de coronavirus, però que es reprén amb totes les garanties de seguretat reforçades enfront de la pandèmia


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon