Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

l'Ajuntament de Llíria instal·larà en el municipi contenidors de càrrega posterior

L'Ajuntament de Llíria continua apostant per l'aplicació de polítiques d'economia circular, i ha impulsat un nou projecte amb la implantació de nous contenidors de càrrega posterior, un model de generació Circular ECO ® que estan fabricats amb fins a un 100% de matèria primera reciclada i són 100% reciclables.

L'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i el tinent d'alcalde, Paco García, han visitat les instal·lacions de la Brigada Municipal de Residus Sòlids Urbans (RSU), que ha adquirit un total de 70 unitats, que es distribuiran entre el nucli urbà i les urbanitzacions.

Estos nous contenidors apliquen la regla de convertir els residus en recursos eliminant el concepte de fabricar, consumir i tirar que marcava l'economia lineal cada vegada més en desús.

El primer edil ha explicat que “utilitzen fins a un 80% dels envasos de plàstic que provenen del reciclatge domiciliari, mentre que el 20% restant ve dels contenidors deteriorats o que es troben al final de la seua vida útil”.

A més, Joanma Miguel ha destacat que estos contenidors “són 100% funcionals, ja que disposen d'una boca especial adaptada en la cuba per a facilitar el depòsit de residus a persones amb mobilitat reduïda i de pedal d'obertura, que permet evitar el contacte manual directe amb el propi contenidor, impedint d'esta manera els possibles riscos de contagi sorgits amb el COVID”.

Estos nous models permeten continuar fomentant el compromís per la política mediambiental que defensa el consistori. “Garantiran una gestió molt més optimitzada de l'ús de l'energia i dels recursos naturals, a més d'un consum molt més reduït de CO₂”, ha recalcat l'alcalde de Llíria.

Amb una estructura creada sota els paràmetres de l'ecodisseny, estos contenidors estaran en breu als carrers de Llíria.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon