Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ja gestiona els habitatges de la Generalitat per a ús social


L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia Tamarit, i el conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, han signat hui el conveni per a fer efectiva la gestió per part de l'Ajuntament dels habitatges que la Generalitat va adquirir per a ser destinats a lloguer social.

Les 30 famílies que ara viuen en els habitatges van rebre ordre de desnonament al desembre de 2020. El treball conjunt de la Conselleria i l'Ajuntament ha pogut parar el procés.


L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia Tamarit, i el conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, han signat hui el conveni de cessió de la gestió dels 28 habitatges que la Generalitat ha adquirit per a evitar el desnonament de 30 famílies sense alternativa residencial. Per a l'alcalde de la Pobla de Vallbona aquest és "un gran exemple de coordinació entre dues administracions que tenen clares les polítiques socials i d'habitatge, perquè sense un habitatge digne les persones no poden fer un pla de vida".
Fins a arribar a aquest punt hi ha un treball intens, el Secretari Autonòmic d'Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris, present en la signatura del conveni, van iniciar la negociació amb el fons d'inversió propietari dels habitatges per a arribar a una millor solució.
"Finalment hem aconseguit en un temps rècord que aquestes famílies puguen estar tranquil·les a les seues cases", ha assegurat Martínez Dalmau. A més, "el cas de la Pobla marca un precedent no sols per la rapidesa i la coordinació entre administracions, sinó perquè ens ajuda a establir uns criteris de valoració i actuació que de ben segur alleugeriran els tràmits i la burocràcia en futurs processos", afig el conseller


.


Després del primer pas, l'adquisició dels habitatges per part de la Generalitat, hui arriba la signatura del conveni que cedeix la gestió d'aquests immobles a l'Ajuntament i converteix a La Pobla de Vallbona en un dels municipis amb més oferta d'habitatge social de la Comarca de Camp del Túria.
"No teníem cap habitatge i ara amb aquestes i altres que estem acabant de tramitar gestionarem al voltant de quaranta, hem arrancat amb força i és una política que ve per a quedar-se", assegura l'alcalde. "Estem en un estat inicial, atenent les persones amb més necessitats, però volem arribar a altres col·lectius com per exemple els joves, persones soles o gent gran, es tracta d'anar obrint camí", afig Garcia Tamarit.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon