Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ministeri d'Agricultura invertix 1,1 milions d'euros en l'optimització energètica i hidràulica dels regadius de Llíria


El president de SEIASA, Francisco Rodríguez Mulero, ha visitat hui la capital del Camp de Túria per a presentar les obres de modernització de regadius executades en la Comunitat de Regants de Llíria. El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través de SEIASA, hi ha invertit de 1,1 milions d'euros per a l'optimització energètica i hidràulica de les infraestructures de reg.

L'actuació, que es troba en període de posada en marxa fins al pròxim mes d'octubre de 2021, ha sigut cofinançada per del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR) 2014-2020. L'execució de les obres es va desenvolupar durant el confinament derivat de la pandèmia sense acusar retards i ha permés abordar la campanya de reg sense incidències.

En l'acte de presentació, celebrat primer a Ca la Vila i amb una posterior visita a la bassa IV on s'han executat les obres, han participat també l'alcalde Manolo Civera i el president de la Comunitat de Regants de Llíria, José Alfonso Sòria.

El primer edil ha destacat que "estes importants ajudes que està prestant el Ministeri al camp de Llíria permeten millorar els regadius dels nostres agricultors per a poder desenvolupar una activitat més sostenible i eficient".

Els treballs han consistit en el condicionament de la denominada bassa IV, amb una capacitat de 180.771 m3, de la que s'abastixen 3.950 hectàrees de distints sectors, corresponents a 1.850 regants. S'han instal·lat 469 metres d'una conducció que actua com a bypass, aconseguint, sense aportació d'energia, disposar de pressió suficient per a arribar a una àmplia zona regable, disminuint els costos energètics de la Comunitat de Regants. A més, la impermeabilització executada en la bassa augmenta l'eficiència del sistema de reg a l'evitar pèrdues.

El condicionament de la bassa IV és una actuació addicional a què ja va executar amb anterioritat el MAPA, a través de SEIASA, en esta zona regable, gràcies a una inversió superior als 7,1 milions d'euros i que van ser desenvolupada en dos fases.

Fase I

En la fase I es va actuar sobre els sectors de reg de l'Espinar, Pla de Calbo i Marines la Contienda I, construint infraestructures que permeten el subministrament d'aigua filtrada amb la pressió necessària per a implementar un reg per goteig a nivell de parcel·la en un total de 1.135 hectàrees.

Fase II

La fase II va afectar els sectors de reg Cabeço Roig, la Basseta i l'Arbreda, i igualment va consistir en la construcció d'un sistema de reg per goteig a nivell de parcel·la per a un conjunt, en este cas, de 1.192 hectàrees


.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon