Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera no tindrà Falles 2021


  •  L'Ajuntament consensua amb Junta Local Fallera i les cinc Comissions no celebrar les Falles aquest exercici.

 

Finalment no hi haurà Falles a Bétera enguany. Així ho han decidit les cinc comissions falleres i la Junta Local Fallera de Bétera al costat del Consistori en una reunió difícil i carregada de tristesa.

L'Ajuntament havia deixat un temps prudencial perquè les cinc comissions falleres del municipi valoraran al costat dels seus fallers i falleres si celebrar o no aquestes Falles.

"Entenem que les Falles havien de consultar una decisió tan important amb els seus membres, l'Ajuntament estarà ací per a ajudar-los sempre en tot el que puga", ha afirmat el regidor de Festes, Manuel Pérez.

A principi d'any el Consistori al costat de Junta Local Fallera i la Falla Albereda, la Falla Barraca, la Falla Carraixet, la Falla Gran Via de l'Est i la Falla Gran Via del Sud van decidir per unanimitat suspendre les Falles al març i traslladar-les a l'últim semestre de l'any encara que sense una data determinada. Ara i després de fer la consulta, s'ha pres la decisió consensuada que a Bétera no se celebren Falles aquest any 2021.

Els motius de pes que han portat als representants de les Festes Josefinas a decantar-se pel "no" han sigut varis però la proximitat amb les Falles de l'any 2022 i la inviabilitat de tirar avant econòmicament un nou exercici amb tan poc temps, ha sigut la raó que més s'ha escoltat durant la reunió. Una reunió en la qual també s'ha donat la possibilitat de cremar els monuments existents si alguna comissió així ho indicava.

"És una decisió complicada per a tots" ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio qui s'ha mostrat al costat dels fallers i falleres en tot moment.

D'aquesta manera, el món faller de Bétera ja té posada la mirada en les Falles del pròxim any, i a l'uníson han afirmat totes les comissions que "seran unes Falles inoblidables, plenes d'il·lusió, alegria i esperança".

Per la seua part l'Ajuntament a més d'haver posat en marxa una línia d'ajudes per a les Falles del municipi de més de 85.000€, ha mostrat una vegada més el " suport incondicional per tots els nostres fallers i falleres que ens ajuden a mantindre viva la flama de la festa i el més important, els nostres senyals d'identitat".

Sens dubte, les Falles de Bétera tornaran amb més força si cap


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon