Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nomenen l’alcaldessa de Serra ambaixadora del Parc Natural de la Serra Calderona

El projecte de recuperació i divulgació de l’estepa de Cartagena ha valgut perquè l’alcaldessa de Serra, en representació de l’ajuntament, siga nomenada Ambaixadora del Parc Natural de la Serra Calderona per a este any. Un reconeixement que s’ha fet públic hui amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals i que reconeix a entitats i persones que col·laboren activament en tasques de conservació, educació i divulgació dels valors del parc natural.

“És una gran satisfacció el fet de rebre este nomenament per a un projecte de reintroducció d’este arbust en perill d’extinció. Una planta de la qual tenim ja 150 exemplars als nostres espais públics i que ja considerem nostra” manifesta l’alcaldessa.

Les plantacions d’estepa de Cartagena s’han realitzat, de moment, a 4 espais emblemàtics de la localitat com són la plaça del Castell, la plaça S.M. La Primitiva, casa consistorial i carrer de l’Era. Uns espais que estan dins de la ruta de les Escultures, un itinerari urbà que fica en valor el patrimoni monumental, etnològic i cultural del municipi. A més a més, al costat de les plantacions s’han instal·lat cartells informatius per a fer més difusió del projecte entre el veïnat i persones que visiten la localitat. També s’ha elaborat material divulgatiu que està a l’abast dels usuaris a la Tourist Info.

L’Ajuntament de Serra treballa en este projecte juntament amb el Centre d’Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana (CIEF), l’oficina del Parc Natural i el CEIP Sant Josep de Serra. Precisament el col·legi també és una part molt important de l’activitat. Professorat i alumnat tenen les seues plantacions al recinte escolar.

Amb el programa “M’agrada l’estepa de Cartagena” es pretén implementar un projecte de conservació participatiu que pose en valor i ajude a difondre una espècie com l’estepa de Cartagena (Cistus heterophyllus subsp. Cartaginensis) que es troba en perill d’extinció a tot el món.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon