Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifest conjunt de CC.OO i UGT El Primer de Maig : ARA TOCA COMPLIR!

 Juntament amb l'homenatge i el reconeixement explícit a les persones treballadores que han format part dels serveis essencials, en aquest Primer de Maig els sindicats exigiran el compliment de l'agenda social pendent i compromesa pel Govern: derogació de les reformes laborals, especialment la de 2012; derogació de la reforma de les pensions i increment de l’SMI i dels salaris.

Però també la millora de les prestacions per atur, tant en el nivell contributiu com en l'assistencial. La renovació de les polítiques actives d'ocupació, l’aprovació d’una llei d'igualtat salarial i un pla de xoc que frene les inassolibles xifres de sinistralitat laboral.

També els ERTO hauran de continuar adaptant-se fins que es done una reactivació total de l'activitat en tots els sectors. A més, fan una crida a les organitzacions empresarials a potenciar el diàleg bipartit i a buscar un nou Acord per l'ocupació i la negociació col·lectiva.

Perquè ara toca complir l'agenda social compromesa, reactivar el diàleg i recuperar la mobilització segura al carrer. Ara toca premiar els esforços amb fets i afrontar reformes molt importants, un procés en el qual la negociació anirà acompanyada de la mobilització.

Les reformes de les quals els sindicats han sigut corresponsables han tingut un efecte positiu inèdit, ja que per primera vegada la caiguda de l'economia ha sigut molt superior a la caiguda de l'ocupació. Però hi ha moltes persones treballadores insuficientment protegides, encara hi ha marge de millora en les polítiques socials i fiscals.

Espanya té un deute amb la classe treballadora i els seus serveis públics que exigeix passar del reconeixement moral a l'efectiu, dels aplaudiments d'ahir a l’increment dels salaris, l'estabilitat en l'ocupació i el reforçament dels serveis públics, mitjançant una agenda reformista de justícia social de lluita contra la pobresa.

És de justícia un reconeixement explícit als qui han fet possibles els serveis essencials, però a més ara toca acompanyar-lo de compromisos que milloren les seues condicions de treball.

Com assenyala el lema del Primer de Maig, Ara toca complir, i l'agenda sindical és la més útil i ambiciosa per a construir una societat més justa, diferent, des de les meses de negociació i amb la mobilització.

Per tot això, ambdós sindicats criden a la reflexió sobre el futur que volem, i a la mobilització per a exigir una acció de Govern que faça honor als seus compromisos. Perquè #AraTocaComplir i també afavorir les empreses que afavorisquen l'ocupació de qualitat i prendre consciència que fons europeus han d'anar acompanyats de canvis en la política laboral, productiva i d'incentius.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon