Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria es presenta en Fitur 2021 amb una oferta turística segura i de proximitat



Llíria tornarà a ser present un any més en Fitur, que en esta ocasió se celebrarà del 19 al 23 de maig, en el recinte firal IFEMA de Madrid. El municipi edetà assisteix sota el paraigua de la marca de la 'Diputació, València Turisme'.

Per a esta nova edició de la Fira Internacional del Turisme, "la ciutat es presenta amb una oferta turística segura, de qualitat i de proximitat, sustentada en dos dels nostres grans pilars, la música i el patrimoni", ha assegurat l'alcalde Manolo Civera.

Per això, la localitat s'erigeix com un destí ideal per a aquelles persones amb curiositat per descobrir la seua identitat i valor històric, que ja es pot descobrir en la nova web de Turisme Llíria, https://visitlliria.com/. El portal, de moment està disponible en espanyol i valencià, i pròximament tindrà també la seua versió en anglés, a més d'altres noves actualitzacions.

3a edició del 'eMe: Early Music of Edeta'

Un dels grans atractius que Llíria presentarà en Fitur és el Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga 'eMe: Early Music of Edeta'. Com a Ciutat Creativa de la Música, la localitat commemorarà el Dia Mundial de la Música (21 de juny) amb la tercera edició d'este esdeveniment, que comptarà amb la participació d'altres municipis de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO.

"El festival, que se celebrarà del 18 al 21 juny, conjuga a la perfecció música i patrimoni, ja que ofereix actuacions musicals en directe, principalment d'estil medieval, sefardita, andalusí o renaixentista, en alguns dels principals espais i monuments històrics de la ciutat", ha explicat Manolo Civera.

València Turisme projectarà en Fitur un vídeo recordant les edicions anteriors, en les quals han participat destacades formacions com a Jota Martínez Ensemble, Ensemble Andalusina de Tetuan, Sephardica, Orquestra Imperial Mes de Flors, Ministrers de Amystis, Milo ke Mandarini, Piacere dei Travesi, Mara Aranda, Capella de Ministrers, Axabeba o DeMusica Ensemble.

Visites al patrimoni local i recorreguts històric-culturals

Llíria també detallarà en Fitur la seua completa oferta de visites turístic-culturals. En primer lloc, la localitat ha reobert en este mes de maig les visites monogràfiques al patrimoni local. Per exemple, els Mausoleus Romans, les Termes Romanes de Mura, els Banys Àrabs i l'església de la Sang tornen a estar disponibles al públic per a visitar-los de dimarts a divendres, a més d'oferir la possibilitat de concertar visites grupals per als caps de setmana a través de Turisme Llíria.

D'esta manera, el municipi recupera el programa 'Simfonia de Cultures', una iniciativa que permet recórrer el municipi en diferents èpoques, per a conéixer la seua història i les influències culturals dels seus avantpassats. Estes visites guiades es realitzaran durant els caps de setmana de maig i juny.

Les persones interessades poden triar entre tres opcions. D'una banda, l'Edeta Romana, visitant els Mausoleus Romans i les Termes de Mura (declarades com a Bé d'Interés Cultural per la Generalitat).

D'altra banda, també es podrà optar per retrocedir a la història de la Lyria Medieval, amb la visita a les pintures del Bon Pastor, els Banys Àrabs, l'Església de la Sang, Monument Nacional des de 1919, i el Forn de la Vila.

I, finalment, Turisme Llíria permet la possibilitat de xopar-se de l'impacte històric que van tindre el Renaixement i el Barroc a la ciutat. A través d'una ruta que recorre el palau de Ca la Vila i la façana de l'Església de l'Asunción, este traçat permet delectar-se amb la gran magnitud arquitectònica d'estos dos moviments artístics.



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon