Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera llança el projecte Joves Promeses (JOPRO)




  •  Aquesta iniciativa gratuïta pretén incentivar als joves d'entre 16 i 25 anys perquè troben el seu camí personal i professional.
  •  La metodologia és totalment pràctica i es du a terme gràcies a un coach-orientador.

 

L'Ajuntament de Bétera aposta, una vegada més, per la població jove. En aquest cas pels veïns i veïnes d'entre 16 i 25 anys que ni estudien ni treballen, tot això, per a incentivar el seu desenvolupament personal, fomentar el seu desenvolupament social i impulsar, així, el seu reingrés al món educatiu que possibilite el seu coneixement i preparació per a la inserció laboral.

"Busquem ajudar a superar l'absentisme, el fracàs i l'abandó escolar dels nostres joves. Perquè són el nostre futur i si no els incentivem, els guiem i ens posem del seu costat perquè reprenguen els seus estudis o es capaciten professionalment, a la llarga, anem cap a una pèrdua de possibilitats d'ocupació de qualitat", ha indicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Aquest projecte, desenvolupat per la regidoria de Joventut, es constitueix perquè la població més jove dispose de noves opcions formatives gràcies a un coach-orientador que els acompanyarà durant el procés.

Els participants en Joves Promeses treballaran l'autoestima, la intel·ligència emocional, l'autoconeixement, la motivació, l'autonomia, la gestió del temps, així com també, "les habilitats socials, la intel·ligència interpersonal, la comunicació, el treball en equip, la resolució de conflictes i la participació en el municipi", tal com ha destacat la regidora de Joventut, María Segura.

El programa està pensat perquè es realitze en grups de 10 joves, agrupats segons edats i necessitats, per a treballar el creixement personal a partir del qual s'elaborarà un pla de vida, un camí real, perquè aconseguisquen els seus objectius, metes i somnis.

La metodologia que segueix JOPRO és totalment pràctica i es realitza baix la premissa "s'aprén fent, i si emociona, es recorda sempre". A través d'aquest projecte es desenvolupen activitats, tallers, dinàmiques, excursions, visites a empreses, debats i col·laboracions que els fan créixer personal i professionalment.

"Ja que, cal no oblidar, que l'abandó escolar és la consecució més visible però a molts dels nostres joves els queden seqüeles invisibles, emocionals, com el sentiment de fracàs, la desmotivació, la falta d'autoestima, la desorientació o l'apatia. I ací estem nosaltres, des de la Regidoria de Joventut, per a lluitar amb ells, per a véncer les seues pors i donar-los l'oportunitat de reprendre els seus estudis i proporcionar-los un futur laboral", ha explicat María Segura.

L'àrea de Joventut posa en marxa aquesta iniciativa que és totalment gratuïta i en la qual els joves de Bétera es poden inscriure a través del mail juventud@betera.es i del telèfon 647 380 310.


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon