Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte 'l'Eliana Creativa't' rep el reconeixement de l'Institut de la Joventut

Injuve inclou l'experiència local amb la joventut en el seu catàleg de bones pràctiques, juntament amb altres 110 programes nacionals

El projecte ‘l'Eliana Creativa’t’ de l'Ajuntament ha sigut seleccionat entre els millors programes en l'àmbit estatal per l’Injuve (Institut de la Joventut d'Espanya) pel seu treball amb aquest grup de població. ‘Creativa’t’ té com a objectiu orientar, capacitar i acompanyar a elianers i elianeres, d'entre 12 i 21 anys, en aspectes com les relacions socials, la detecció d'habilitats personals, el coneixement de la diversitat en els camps formatius i educatius, la millora del rendiment escolar o l'adaptació a un entorn social canviant. 

Aquesta experiència, que es desenvolupa les vesprades de dilluns a divendres a la Casa de la Joventut, treballa sobre múltiples arestes del seu desenvolupament personal, incidint en l'adquisició de bons hàbits, la qualitat de les seues relacions, la gestió emocional o la millora de la comunicació amb el seu entorn. Tot això mitjançant dinàmiques de grup i amb la seua participació directa, en un procés lúdic i motivador.

Gràcies a aquest reconeixement el programa elianer forma part d'un catàleg en línia de bones pràctiques que inclou un total de 111 accions, projectes realitzats o que s'estan duent a terme en les diferents administracions locals. Concretament, ‘l'Eliana Creativa’t’ ha sigut seleccionat en l'àrea temàtica de ‘Emancipació: habitatge, formació, ocupació i ajudes’ i al costat d'altres 11 projectes valencians desenvolupats pels ajuntaments d'Alacant, Mislata, Benidorm, Pilar de la Horadada, Paiporta, Xàtiva, Benetússer, Aldaia i el Consorci joves.net.

Tal com ha explicat el regidor de Polítiques de Joventut, Jorge Pérez Comeche, la prioritat del Consistori és facilitar als i les joves eines per a la construcció de la societat del futur i, amb elles, oportunitats de prosperitat. “Amb aquesta premissa els oferim tècniques per a conéixer-se a si mateixos, enfrontar-se a la vida, aprendre a respectar-se i a desfer-se de creences que els limiten i els omplin de pors, especialment en aquest context marcat per la pandèmia”, ha afirmat.

Raga ha recordat l'existència de “un projecte per a fer que el riu arribe a la mar amb l'aigua necessària a través d'un canal hidrològic de 1,4 m3 que transcórrega per l'antic llit fins a Pinedo”.

L'Associació de Municipis Vinculats al Túria, que treballa per transformar, dinamitzar i restaurar el Túria esta formada pels municipis de València, Riba-roja, Quart de Poblet, Manises, Pedralba, Paterna, l´Eliana, Vilamarxant i Xest, amb la futura incorporació de Mislata, Bugarra, Getalgar i Chulilla, i organismes com la Diputació de València, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Parc Natural del Túria i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon