Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PORN del Túria permetrà el ciclisme a les sendes de fora del Parc Natural



La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha introduït una distinció zonal que permet la circulació amb bici, amb caràcter general, a les sendes que discorren dins del territori inclòs en el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria, amb excepció d'aquelles que es troben a l'interior de l'àrea declarada Parc Natural.

En aquestes últimes, la circulació en bici estarà restringida, amb l'excepció de les sendes permeses que es recolliran en un catàleg i que es treballaran de forma coordinada per conjugar els interessos dels senderistes i els ciclistes i la conservació del parc natural i els ciclistes.

La Conselleria de Transició Ecològica distingeix així les sendes compreses en l'àmbit del PORN del Túria, més ampli, de les que es circumscriuen únicament al Parc Natural.

L'obertura de la circulació en bici a l'àrea d'influència del PORN, d'acord amb el Decret 8/2008, de 25 de gener, del Consell, podrà, no obstant això, restringir-se en alguns trams per motius de conservació del valor ambiental.

La consellera Mireia Mollà ha avançat que la intenció de l'administració autonòmica és estendre la iniciativa a tots els espais naturals del País Valencià a partir de l'any que ve. A més, ha explicat que la regulació vigent «respon a una interpretació que amplia les consideracions pròpies del Parc Natural a tot l'àmbit del PORN».

Per la seua banda, la secretària autonòmica, Paula Tuzón, ha incidit que la circulació en bicicleta està «àmpliament» permesa en tots els camins i pistes forestals, així com en sendes, fora dels espais naturals protegits, i que la proposta de la Conselleria «ordena i revisa les actuals limitacions que no comprometen la seguretat ni la protecció de l'espai natural».




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon