Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera torna amb la iniciativa "Sembra la Festa" per a commemorar la Festa de les Alfàbegues




Bétera torna amb la iniciativa "Sembra la Festa" per a commemorar la Festa de les Alfàbegues
Divendres, Maig 21, 2021 - 14:45
  •  L'Ajuntament, al costat de Obreres i Majorals 2020-21, repartirà aquest dissabte llavor d'alfàbega perquè els veïns i veïnes les planten.
  •  Un any més es busca que el 15 d'Agost la ciutadania traga al carrer les alfábegues que hagen cultivat com a símbol de la festa.

 

Aquest Agost Bétera tornarà a fer olor d' aroma de somni ja que l'Ajuntament, a través de la regidoria de Festes, ha tornat a posar en marxa la iniciativa "Sembra la Festa" amb la qual, gràcies a les Obreres i Majorals 2020-21, es repartirà llavor d' alfàbega perquè el 15 d'Agost el municipi estiga impregnat del seu característic olor.

"El gran acolliment de l'any passat ens he fet repetir aquesta campanya que va posar de manifest que Bétera és un poble d'arrels, de sentiment, que porta en les venes la nostra Festa de les Alfàbegues, perquè en cada família hi ha o hi ha hagut una obrera, un majoral, un sombrillero, un coeter i això, ací, té un gran sentit donada la nostra tradició", ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

D'aquesta manera, el Consistori ha tornat a preparar unes postals que contenen llavor d' alfàbega i que començaran a ser repartides aquest dissabte dia 22 pel municipi. A partir de les 11:30h, Obreres i Majorals eixiran al carrer, complint sempre les mesures sanitàries actuals, i entregaran als veïns i veïnes de Bétera aquesta postal, que a més de llavor, està plena de fotografies que et transporten a qualsevol dels 15 d'Agost viscuts antany.

"Volem tornar a posar en valor les tradicions i el sentiment que el nostre poble té cap a la nostra festa per excel·lència. Busquem que, un any més, es repetisca l'escena de les Alfàbegues a la porta i els balcons de cada casa perquè així, entre tots, contribuïm a mantindre encesa la flama de la festa, i ací som molt de foc i pólvora", ha assenyalat el regidor de Festes, Manuel Pérez.

Aquestes postals de "Sembra la Festa" contenen les instruccions donades per Ramón Asensi, encarregat de cultivar les Alfàbegues any rere any, perquè qualsevol persona, major o jove, cultive la seua alfàbega. "És una meravellosa oportunitat perquè els més xicotets de Bétera vegen créixer en les seues pròpies cases el símbol de la nostra festa i acullen amb afecte la tradició i els orígens d'una festivitat amb 400 anys d'antiguitat", ha posat de manifest Elia Verdevío.

 

Actes festius

Al seu torn, el Consistori està molt pendent de l'evolució sanitària per la Covid-19 perquè la voluntat de la regidoria, és que a Bétera, en una certa manera, es respire ambient festiu aquest Agost, malgrat la suspensió consensuada de la Festa de les Alfàbegues tal com la coneixem fins ara.

"Estem treballant en diverses vies que permeten el compliment de les mesures i el benestar dels nostres veïns i veïnes. Unes línies de treball que posen de manifest el sentiment que corre per cadascun dels beterans i beteranes, en definitiva, estem reinventant les nostres festes perquè Bétera el 15 d'Agost no perda la seua essència", ha conclòs Manuel Pérez.


Premsa Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon