Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un monolit en Bétera retrà homenatge als veïns reclosos en camps de concentració

 Els noms de Francisco Ten Campos, José Ten Campos, Vicente Miralles Aloy i Eduardo Campos Falomir estaran presents al jardí del carrer La Pau on se situarà una placa commemorativa.

 L'acte homenatge tindrà lloc el dissabte dia 17 a les 10:00h i a més des del dimarts dia 13 i fins al 30 d'abril l'antic Ajuntament acollirà l'exposició fotogràfica “Auschwitz-Birkenau silenci, dolor i mort”.

La crisi sanitària per la Covid-19 no va permetre que es duguera a terme aquest acte durant l'any 2020, un any després i complint amb les mesures sanitàries establides, l'Ajuntament de Bétera retrà homenatge als veïns: Francisco Ten Campos, José Ten Campos, Vicente Miralles Aloy i Eduardo Campos Falomir, els qui víctimes del nazisme i presos en camps de concentració, romandran en la memòria de tot el municipi gràcies a la col·locació d'un monòlit al jardí del c/ La Pau.

L'acte commemoratiu tindrà lloc dissabte que ve dia 17 a les 10:00h al jardí del c/La Pau i comptarà amb la participació de l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, al costat de l'equip de Govern i membres de la Corporació Municipal, així com també amb la presència del veí Jorge Alonso Berzosa, ex director del col·legi Parroquial Marques de Dos Aigües i director del Centre d’Estudis Locals de Bétera, qui ha dedicat el seu temps a descobrir i conéixer la vida d'aquests quatre veïns i a enriquir al poble de Bétera amb un passatge històric més que el defineix com a municipi. Gràcies al seu inestimable treball de recerca, Bétera compta en el seu haver amb la història d'aquests quatre beterans que ara disposaran d'aquest merescut reconeixement perquè mai s'oblide el seu passat.

L'acte estarà amenitzat per un conjunt de músics del Centre Artístic Musical de Bétera.

Exposició fotogràfica

A més, fruit d'aquesta commemoració, la regidoria de Cultura ha organitzat l'exposició fotogràfica “Auschwitz-Birkenau silenci, dolor i mort” del fotògraf Juan José Todolí en l'antic edifici de l'Ajuntament que s'inaugurarà dimarts que ve dia 13 a les 19:00h i que estarà oberta al públic des del dia 13 i fins al dia 30 d'abril en horari de 18:30h a 20:30h.

Una exposició que també ha comptat amb la col·laboració de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València amb la cessió de materials com ara un enorme monòlit de 3 metres d'altura que recull els noms dels 678 valencians víctimes del nazisme i tríptics que acompanyaran aquesta exposició fotogràfica i convertiran l'antic Ajuntament de Bétera en un lloc de convivència entre el passat i el present per a mantindre viu el record de la història de les víctimes de l'Holocaust.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon