Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja va formalitzar 19.503 contractes laborals al llarg de l'any 2020 en plena època de la pandèmia per l'activitat en les pimes i pels nombrosos polígons industrials

La localitat de Riba-roja de Túria va formalitzar un total de 19.503 contractes laborals al llarg del passat any 2020 en plena pandèmia gràcies a l'activitat desenvolupada en el teixit empresarial i als polígons industrials que aglutinen més de 1.500 empreses. Les dades donades a conéixer per Labora, entitat dependent de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball signifiquen un increment notable, a més, en els últims mesos.

Les estadístiques de la Generalitat Valenciana demostren que els mesos de confinament del passat exercici, entre març i maig, es va aminorar l'increment en la contractació laboral, però, a continuació, es va tornar a remuntar l'augment d'aquests paràmetres a mesura que la desescalada es traduïa en una obertura gradual dels negocis i les empreses de la localitat.

D'aquesta manera, dels 19.503 contractes que es van formalitzar en la localitat de Riba-roja de Túria en total al llarg del citat període va haver-hi 13.144 que van correspondre a homes mentre que els restants 6.359 eren de dones. En la majoria dels mesos existents en l'exercici passat les diferències entre homes i dones aconsegueixen, preferentment, el 50% entre tots dos gèneres.

L'inici de l'any 2020 és quan major nombre de contractacions es van dur a terme entre homes i dones, especialment en els mesos de gener, febrer i març, amb un total de 2.194, altres 1.960 i, finalment, 1.609, respectivament. No obstant això, amb l'arribada del mes de març i el consegüent confinament i la paralització de nombrosos sectors econòmics les contractacions laborals a Riba-roja de Túria es van veure afectades respecte del ritme precedent.

El mes d'abril les contractacions es van situar en un total de 787, quasi la meitat respecte dels precedents mesos anteriors. No obstant això, a mesura que es completava la desescalada econòmica, el ritme de les contractacions es van veure afectades amb un augment creixent, fins a arribar a les 1.164 del mes de maig, les 1.265 de juny i les 2.101 de juliol, el de major volum de l'any, excepte gener amb altres 2.194 contractes.

Al llarg de l'estiu passat, el ritme de contractes formalitzats va augmentar de manera exponencial a mesura que transcorrien els mesos següents, fins al punt que al setembre es van dur a terme altres 1.757 contractes, a l'octubre van augmentar amb altres 1.889 i el mes de desembre, a la fi del mateix any, les contractacions es van situar en altres 1.796 contractes a Riba-roja de Túria.

En percentatges en termes de gènere, les estadístiques no deixen a dubtes sobre l'augment de les contractacions, especialment en l'últim trimestre de l'any. Dels 1.889 del mes d'octubre va haver-hi un total de 1.268 que van correspondre a homes i altres 621 a dones, el mes de novembre va haver-hi altres 1.613 contractacions de les quals 1.099 van ser homes i 514 dones i, finalment, al desembre es van formalitzar 1.796 contractes amb 1.212 homes i els restants 584 van ser dones.

En termes generals, cal destacar que una gran majoria de les contractacions que es van formalitzar cada mes van correspondre al sector dels serveis, seguides de la indústria local i el sector de la construcció. Finalment, l'agricultura se situa en el quart lloc en formalització de contractes. A més, més de la meitat de les contractacions es corresponen amb ocupacions elementals i amb un caràcter temporal.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la tendència de les contractacions "constaten un increment constant durant l'any de la pandèmia que s'ha potenciat en els últims mesos, però al mateix temps és necessari continuar secundant des de les administracions públiques a tot el nostre teixit empresarial, tal com ja hem realitzat l'ajuntament, la Generalitat i el govern d'Espanya".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon