Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja posarà en marxa l'Oficina Municipal d'Assumptes Europeus


L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha anunciat que en breu es posarà en funcionament la primera Oficina Municipal d'Assumptes Europeus del seu municipi amb la finalitat de centralitzar en un mateix lloc els projectes de caràcter europeu, subvencions, finançament i activitats relacionades com el foment dels valors i del patrimoni europeu.

Així, en un moment d'intensa activitat pels fons europeus destinats a pal·liar els efectes de la pandèmia, l'Ajuntament busca juntar totes les iniciatives tècniques i polítiques en un mateix centre "que permeta una millor gestió dels recursos i un punt de trobada per a tractar qüestions relacionades amb els altres actors socials, administracions o el sector privat" ha explicat Raga.

"L'oficina serà a més l'encarregada de les relacions internacionals amb entitats o municipis d'altres països" ha afegit l'alcalde qui també ha destacat el paper que tindrà en la promoció i el foment de la cultura, els valors i el patrimoni europeu. "Volem poder traslladar als nostres veïns i veïnes l'activitat que realitza la Comissió Europea i els projectes que naixen allí i que realitzem ací" ha explicat Raga. "És important que la gent sàpia que Europa està viva i que gràcies a tota aqueixa activitat es brinden moltes oportunitats a municipis com el nostre".

L'alcalde ha insistit en la necessitat immediata de "treballar bé i ràpidament" els plans de recuperació econòmica per a poder posar en marxa projectes en Riba-roja que aposten per la creació d'ocupació, la innovació, la sostenibilitat i el canvi de model actual. "Ens enfrontem a una possibilitat de finançament extremadament important que no requereix únicament de bones idees o intencions. És necessari tindre equips preparats, una administració àgil i una excel·lent capacitat de col·laboració publique-privada que permeta fer realitat les propostes que manegem" ha explicat.

Després de la posada en marxa d'una comissió de caràcter polític-tècnic a principis del mes de febrer, l'Ajuntament ha anunciat estar ja treballant sobre uns trenta projectes aproximadament. Eixos projectes afecten diverses àrees com les d'urbanisme, medi ambient, noves tecnologies, educació o foment de l'ocupació, i pretenen impulsar una transformació del municipi amb una marcat caràcter sostenible, tecnològic i innovador.

Alguns dels projectes busquen reduir per exemple l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle a través de sistemes de semàfor i aparcaments intel·ligents; crear un clúster d'innovació empresarial o impartir classes a través d'entorns virtuals.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon