Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja posa en marxa 36 projectes de futur amb finançament europeu

 La gestió es realitza a través de la nova Oficina Municipal de Projectes Europeus.


L'Ajuntament de Riba-roja està treballant sobre el desenvolupament de 36 projectes de conversió tecnològica, mediambiental i laboral amb el possible finançament de la Unió Europea a través dels Next Generation, i des de la nova Oficina Municipal de Projectes Europeus.

Els projectes naixen arran d'una concertació de propostes i idees del conjunt de treballadors de l'Ajuntament que alcaldia va impulsar a principis del passat mes de febrer per a canalitzar els fons econòmics que Brussel·les té previst fer arribar al nostre país en les pròximes setmanes.

Arran d'aqueixa consulta i de reunions de treball, han sorgit propostes enfocades a la modernització de Riba-roja a través de sistemes intel·ligents que permeten per exemple reduir el trànsit, fer interactiu l'arribar fins a places d'aparcament lliures o crear un centre de capacitació professional, per un valor total estimat de més de 35 milions d'euros.

Totes les propostes tenen un clar compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i en particular amb la transició ecològica i digital, a més de la creació d'ocupació. Així, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha explicat que el cent per cent dels projectes tenen un component sostenible i tecnològic que els converteix en projectes clarament elegibles a les ajudes i subvencions europees del Pla de Recuperació per a la UE dotat amb quasi dos bilions d'euros.

"Aquest és un moment d'inflexió en el qual hem d'agarrar l'oportunitat de transformar el nostre municipi per a fer front als desafiaments actuals i de futur en matèria de sostenibilitat i economia" ha explicat l'alcalde qui ha afegit que "qui no sàpia veure en el finançament que arribarà des d'Europa la possibilitat de realitzar un salt qualitatiu en els nostres models de municipis perdrà una oportunitat com la que van tindre els nostres avis en el famós període del miracle espanyol".

Sobre la nova oficina europea que ha impulsat en el municipi, Raga ha explicat que "serà a més l'encarregada de les relacions internacionals amb entitats o municipis d'altres països" a més ha destacat el paper que tindrà en la promoció i el foment de la cultura, els valors i el patrimoni europeu. "Volem poder traslladar als nostres veïns i veïnes l'activitat que realitza la Comissió Europea i els projectes que naixen allí i que realitzem ací" ha explicat Raga. "És important que la gent sàpia que Europa està viva i que gràcies a tota aqueixa activitat es brinden moltes oportunitats a municipis com el nostre.

L'alcalde ha insistit en la necessitat immediata de "treballar bé i ràpidament" els plans de recuperació econòmica per a poder posar en marxa projectes en Riba-roja que aposten per la creació d'ocupació, la innovació, la sostenibilitat i el canvi de model actual. "Ens enfrontem a una possibilitat de finançament extremadament important que no requereix únicament de bones idees o intencions. És necessari tindre equips preparats, una administració àgil i una excel·lent capacitat de col·laboració publico-privada que permeta fer realitat les propostes que manegem", ha explicat.

Entre els projectes presentats sobre els quals treballa la comissió de caràcter tècnic-polític, alguns se centren en la recuperació de paisatges com és el projecte Gènesi Túria que té entre altres objectius l'eliminació de la canya i la recuperació de la flora autòctona. També s'ha presentat projecte per a impulsar la marca del Parc Natural del Túria, dinamitzar el turisme històric amb els jaciments visigòts amb ajuda de la realitat augmentada, la realització de trobades amb l'ajuntament a través de la realitat virtual, projectes per a la conversió energètica dels edificis públics o mitjans de transport municipal, molts d'ells amb clara vocació a fomentar l'economia circular.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon