Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aprova la nova Ordenança Municipal de Convivència Cívica



El ple municipal ha aprovat l'Ordenança Municipal de Convivència Cívica. Transcorreguts tots els tràmits preceptius, esta nova ordenança va ser validada per la corporació municipal de la localitat edetana en la sessió plenària celebrada en la vesprada d'ahir.

El regidor de Seguretat, Francesc Fombuena, ha indicat que "la nova ordenança ha de ser un instrument per a millorar la convivència de tota la ciutadania i fer del municipi un espai net i cívic". "L'Ajuntament té l'obligació de garantir la seguretat de les nostres veïnes i veïns, així com de tots aquells que visiten la ciutat", ha indicat l'edil.

El naixement d'esta ordenança obeeix, principalment, a l'existència d'actituds irresponsables en el medi urbà, que provoquen alteracions en la convivència ciutadana. Algunes d'estes actuacions es produeixen en parcs i jardins, façanes d'edificis públics i privats, senyals de trànsit o en instal·lacions municipals. També s'ha detectat un augment en l'abocament de despeses il·legals en abocadors incontrolats, la qual cosa per al consistori suposa un increment en les despeses de reparació, neteja i restitució.

Per això, l'Ajuntament pretén que esta ordenança siga una eina jurídica per a facilitar l'actuació de la Policia Local. Però, a més, este nou marc normatiu no solament permetrà penalitzar les accions irresponsables, sinó que oferirà protecció social a les persones necessitades a través de la intervenció dels Serveis Socials.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, considera que "esta ordenança serà un mecanisme de dissuasió per a tots aquells comportaments incívics que amenacen la seguretat ciutadana". L'ordenança entrarà en vigor al dia següent de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província.



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon