Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria paralitza les obres del Pla Edificant en el CEIP Sant Vicent

L'aparició de restes romanes i d'un nou accés al refugi de la Guerra Civil requereix una nova avaluació dels serveis tècnics de Patrimoni de la Generalitat

L'Ajuntament de Llíria ha paralitzat les obres de reforma que s'estaven realitzant en el CEIP Sant Vicent, dins del Pla Edificant. Esta decisió, que ve motivada per l'aparició d'unes restes romanes i d'un nou accés al refugi de la Guerra Civil en el recinte, ha sigut ja comunicada a la direcció del centre per part del regidor d'Infraestructures Educatives, Paco García.

García ha indicat que la troballa d'estes restes patrimonials “obliga a la paralització de les obres fins que els serveis tècnics de Patrimoni de la Conselleria de Cultura delimiten les actuacions arqueològiques a realitzar”.

Les obres del CEIP Sant Vicent van ser adjudicades a la fi de 2020, i van iniciar els seus treballs de remodelació el mes de febrer d'este mateix any. Per la seua situació geogràfica, estes actuacions van ser acompanyades des del principi per un seguiment arqueològic exhaustiu, amb l'objectiu d'advertir de l'aparició de qualsevol element patrimonial en el centre, tant d'època romana com de la Guerra Civil.

A principis del passat mes de març, l'equip de treball ja va descobrir una nova entrada al refugi bèl·lic de la Guerra Civil que es va construir de manera subterrània en el centre. I, poc després, en la zona on es pretén situar les aules d'Educació Infantil de 2-3 anys, també es van trobar restes de construccions d'època romana.

Per això, segons ha indicat Paco García, “la direcció facultativa de les obres ha considerat que, davant les inspeccions realitzades pels serveis tècnics de Conselleria i els requeriments de majors volums d'excavació i reconsideració de les obres per a la seguretat i accessibilitat dels edificis centrals, la millor decisió era decretar el cessament momentani dels treballs, fins que es delimiten concretament les actuacions arqueològiques a realitzar i es definisca l'abast de les modificacions en el projecte si s'haguera de contemplar alguna”.

“Esperem que esta paralització siga el més breu possible i que la Conselleria responga amb la major celeritat, amb la finalitat de poder reprendre les obres al més prompte possible i aconseguir l'objectiu de fer d'este centre educatiu de Llíria una infraestructura amb majors elements de seguretat i amb una accessibilitat universal a tots els seus edificis”, ha indicat l'edil.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon