Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Abril serà el Mes del llibre a l'Eliana

La commemoració inclou la tradicional Setmana del Llibre Infantil, del 19 al 25, als centres educatius. 

L'Ajuntament de l'Eliana, a través de la seua Regidoria d'Educació i Infància, ha organitzat aquest abril el Mes del Llibre, que inclou el Dia del Llibre Infantil i la Setmana del Llibre Escolar, amb l'objectiu de despertar l'interés i amor per les històries escrites entre els més i les més menudes de la localitat i convertir la lectura en un saludable hàbit de vida per a ells.

Amb motiu de la primera efemèride que es va celebrar el passat 2 d'abril, l'Auditori Municipal acollirà aquesta setmana el musical infantil ‘Pinocho’. El mític conte de sempre però, aquesta vegada, en format musical d'aventures. La cita serà aquest dissabte dia 10 a les 18.30 hores i les entrades estan ja disponibles a la venda en Elientrada.

Per part seua, del 19 al 25, se celebrarà la tradicional Setmana del Llibre Escolar amb activitats de foment de la lectura en els 7 centres educatius de Primària de la localitat. Per a això, el Consistori ha remés a tots ells una guia didàctica amb recursos i consells per a l'alumnat, una gimcana lectora titulada ‘Un dia, un llibre!’, material per a treballar diversos personatges del món a les aules, les recomanacions de llibres per part dels i les integrants del Consell de Xiquetes i Xiquets i el lliurament de premis del concurs literari ‘El so de les paraules’, que un any més repartirà llibres i material escolar entre els participants del 2n i 3r cicle de Primària.




Per a commemorar la celebració del Dia del Llibre, el mateix divendres 23 d'abril, en el Nou Espai del Centre Sociocultural tindrà lloc la presentació del llibre ‘Mariola y su mundo’ de la mà de les seues autores Mapi Romero i Eva M. Sánchez. Una obra per a obrir la ment del públic infantil a través dels dons de la protagonista: una xiqueta d'11 anys que té el poder de viatjar en el temps i l'espai, la qual cosa li permet conéixer a icones del món com Nelson Mandela o Malala. La cita serà a les 19 hores amb entrada gratuïta i aforament limitat a causa de les mesures de protecció contra el COVID-19. 

Per a tancar el Mes del Llibre el diumenge 25, a les 12 del migdia, el Cinema d'Estiu acollirà un altre clàssic de la literatura com és ‘Mary Poppins’. En aquesta ocasió en format de contacontes familiar, amb titelles, cançons originals i dansa en directe a càrrec de Rebombori Teatre. L'entrada serà gratuïta però l'accés es realitzarà a través d'invitacions que es poden retirar ja en Elientrada. 

L'edil d'Educació i Infància, Eva Santafé, ha destacat el paper fonamental del llibre en el desenvolupament dels més menuts i la capacitat d'influència en la seua imaginació, que els convertirà en persones adultes en un futur. ‘Una manera de conscienciar a la societat de la importància de rescatar la lectura involucrant a la població més jove, perquè recorden que hi ha històries magnifiques per conéixer més enllà de les pantalles i dels avanços tecnològics’, ha afirmat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon