Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja destina 225.000 euros destinats a les prestacions econòmiques de les persones amb major vulnerabilitat social


 L'Ajuntament de Riba-roja de Túria invertirà 225.000 euros al llarg d'aquest any 2021 en matèria de subvencions d'emergència social destinats a les persones amb major vulnerabilitat econòmica. Aquestes ajudes estan contingudes en les inversions en matèria de Serveis Socials que destinen les arques municipals i que augmenten en un 19% entre l'any passat i el present, dels 1'6 milions als 1'9 milions en total.

Una resolució d'alcaldia ha convocat les ajudes econòmiques d'emergència social relatives al present exercici de l'any 2021 finançades per complet per l'ajuntament i les bases del qual estableixen les ajudes de caràcter extraordinàries destinades a pal·liar aquelles situacions en les quals es puguen trobar les persones afectades per un estat de necessitat i que estan enfocades, principalment, a la unitat de convivència.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, per aquest motiu, ha posat en marxa aquest tipus d'ajudes per a atendre les necessitats que puguen tindre les persones de la localitat amb majors problemes de vulnerabilitat social les necessitats de la qual s'han incrementat i accelerat com a conseqüències de la crisi econòmica i sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Cal assenyalar que aquest tipus d'ajudes d'emergència social estan enfocades i encaminades a finançar les despeses de les famílies de Riba-roja de Túria respecte de l'alimentació, els subministraments de la llar, el lloguer, el transport, les hipoteques bancàries, les pròtesis visuals, l'allotjament temporal, la llet infantil i polivalent, entre altres conceptes establits. Durant l'any 2020, es van atendre 256 unitats familiars, amb una quantitat total invertida de 262.865 euros.

L'increment de les ajudes socials ha suposat un augment en la ràtio de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que, entre l'any passat amb l'inici de la pandèmia, i l'actual exercici s'ha passat dels 71 euros de l'exercici de l'any 2020 als 85 d'aquest exercici 2021 per cada habitant de la localitat. Aquest aspecte suposa, en la pràctica, una aposta ferma del consistori per atendre les necessitats de les persones i les famílies amb una major vulnerabilitat econòmica i social.

Aquest augment consolida les polítiques en matèria de Serveis Socials que s'han desenvolupat pel govern de Riba-roja de Túria durant els últims anys. Les xifres en inversions socials se situen en paràmetres superiors als difosos per l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, la mitjana dels quals en els consistoris de més de 20.000 habitants d'Espanya està fixada en 45 euros per veí mentre que Riba-roja s'incrementa fins als 85 euros.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va registrar l'any passat un total de 5.500 atencions en l'àrea de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors al llarg del passat any 2020 i en el qual es van destinar, a més, fins a un total de 258.369 euros en diverses ajudes econòmiques als ciutadans de la localitat, precisament, l'any de la pandèmia del coronavirus.

Del total de les atencions registrades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destaquen, especialment, les visites domiciliàries, les telefòniques i totes aquelles considerades amb caràcter d'urgència. D'elles, cal assenyalar les atencions a 949 famílies, altres 410 destinades als majors, les 302 cap als immigrants o les 243 atencions a minories ètniques, entre altres.

L'àrea de Polítiques Inclusives ha posat en marxa des d'enguany un sistema de "triatge" en les dependències municipals amb l'objectiu de protegir la intimitat dels usuaris dels diversos serveis, així com garantir un canal de comunicació més rigorós entre l'equip tècnic. D'aquesta manera, es redueix el temps d'espera de la persona usuària per a ser atesa i es millora la qualitat del servei.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat "l'aposta ferma i decidida que des de l'equip de govern estem realitzant en ajuda de totes les persones i famílies del nostre municipi en una situació excepcional com la que vivim des de l'any passat amb la pandèmia de la Covid i, per això, continuarem incrementat les partides pressupostàries amb recursos econòmics i humans perquè ningú es quede al marge de la societat".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon