Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria City of Music rendix un homenatge virtual a les víctimes del terratrémol i tsunami del Japó en el seu desé aniversari


L'11 de març de 2011, el país del Japó va ser colpejat per un desastre sense precedents, el gran terratrémol i tsunami de l'Est del Japó. La societat nipona va ser un exemple davant el món per la seua capacitat de resiliència i superació.

Just deu anys després, Llíria ha volgut rendir un homenatge en memòria de les víctimes a través de la música i les imatges.

Des de Ca La Vila, emblemàtica seu de l'Ajuntament edetà, es mostra al món una selecció de fotografies originals de la catàstrofe, obra del fotògraf japonés Satoshi Ueda, qui va perdre a la seua mare víctima del tsunami. Ueda va mostrar la devastació a la seua ciutat natal, Rikuzen Takada, a través de l'exposició 'Tears of Earth' (Llàgrimes de Terra) que ha sigut exposada en països com el Japó, Itàlia, França o Rússia. Les imatges també van formar part de l'informe oficial d'UNICEF sobre el terratrémol, present en la seu de Nacions Unides a Nova York.

L'Agrupació Musical Edetana "Vicente Giménez" de Llíria ha participat en este homenatge a través d'una composició de guitarra clàssica, composta especialment per a l'ocasió amb el nom 'Lágrimas de la Tierra', obra del prestigiós músic Mario Muriana.

El guitarrista ha estrenat esta peça acompanyat per una selecció de les impactants imatges captades per Ueda durant la catàstrofe, el desig de les quals és que les persones afectades pervisquen per sempre en la nostra memòria.

El vídeo, que està disponible en el canal de Youtube de l'Ajuntament de Llíria, s'ha distribuït des de Llíria City of Music a l'Ambaixada del Japó a Espanya, així com a les Ciutats Creatives de Hamamatsu, Tambasasayama, Tsuruoka, Kobe, Sapporo, Nagoya, Yamagata, Kanazawa i Asahikawa. A més, serà difós a través d'algunes les principals televisions del país del sol naixent.

L'alcalde Manolo Civera ha manifestat que "dins de la seua missió com a Ciutat Creativa de la UNESCO, Llíria ha volgut mostrar així, a través de la cultura, el seu compromís i solidaritat amb el poble del Japó, a través d'una acció que compta amb el suport del clúster de Ciutats Creatives de la Música de la UNESCO i s'engloba sota el seu lema global We're Culture".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon