Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les obres de modernització del regadiu a Llíria reduiran l'emissió de C02 en 1.000 tones/any i generaran un estalvi energètic de 2.655 MWh


La consellera d'Agricultura, Mireria Mollà, acompanyada pel primer tinent de Llíria Joanma Miguel i membres de la corporació i el president de la Comunitat de Regants José Alfonso Soria , han visitat una instal·lació d'avantguarda consistent en una plataforma de bombament solar flotant sobre una bassa.

Es tracta d'una inversió conjunta per valor de 8.692.152 euros, repartida en cinc obres de modernització del regadiu en el terme municipal de Llíria -dos de les quals ja estan concloses, mentre que les tres restants ja compten assignació pressupostària i començaran en breu- es traduiran en una reducció de les emissions de CO₂ a l'atmosfera de 1.022 tones anuals, al mateix temps que generaran un estalvi d'energia a l'any de 2.655 Mwh (megavats) i d'aigua de quasi 1, 2 hectòmetres cúbics (hm³).

L'aposta per la introducció en estes infraestructures basades en les energies renovables i la tecnologia respectuosa amb el medi ambient està fent possible la plasmació d'importants millores de les quals es beneficiaran directament els més de 4.500 agricultors i agricultores adscrits a la Comunitat de Regants de Llíria, entitat que, juntament amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, estan sent els artífexs d'estes iniciatives. La referida comunitat de reg cobreix una superfície de cultiu de 7.721 hectàrees.

Coincidint amb la celebració de de el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, la consellera d'Agricultura ha visitat les dos obres que ja estan a punt d'entrar en funcionament.

La primera d'elles és una avantguardista instal·lació de bombament a través de plaques solars flotants situades sobre una bassa. L'estructura està conformada per 2.520 flotadors destinats a allotjar els mòduls fotovoltaics, així com per altres 276 flotadors que formen els accessos a aquesta illa flotant. Esta infraestructura compta amb un pressupost de 1,3 milions d'euros i la conselleria d'Agricultura ha sufragat el 70% de la inversió.

"Obres d'esta magnitud i d'aquestes característiques són modèliques -ha afirmat Mireia Mollà- i els són per partida doble, ja que, a més de modernitzar el regadiu, estan contribuint de manera essencial a cura del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic en incorporar una sèrie de millores tecnològiques que estalvien energia, redueixen les emissions de CO₂ i augmenten exponencialment la capacitat d'emmagatzematge d'aigua propiciant així el seu ús eficient".

La visita ha inclòs un recorregut per l'estació del Pou Llíries, on s'ha dut a terme una ampliació i s'ha implantat un sistema de bombament solar i l'automatització i telecontrol de diversos elements. El pressupost, en eset cas, és de 527.910 euros.

A més de les dues infraestructures referides, la Conselleria d'Agricultura ja ha aprovat també altres tres obres en el terme municipal de Llíria basades en els mateixos principis i que persegueixen idèntics objectius. Els seus pressupostos, ja consignats, ascendeixen a 2,6 milions d'euros, a 3,3 milions i a 848.000 euros.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon