Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana destinarà altres 4,2 milions d'euros dels seus estalvis per a millorar la vida de la ciutadania

L'Ajuntament adquirirà una nau per a traslladar i ampliar les dependències de la Policia Local. 

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana va aprovar ahir una nova modificació de crèdit per a incorporar 4.265.842 euros del romanent de tresoreria en el pressupost del 2021 per a la realització de diferents actuacions i obres que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de la ciutadania. 

Es tracta de la segona vegada que el Consistori realitza aquest tipus d'operació per a invertir els estalvis obtinguts en els últims anys, que ascendeixen a més de 27 milions d'euros. I és que en 2020 ja va aprovar una inversió de 3,5 milions d'euros per a realitzar una dotzena d’actuacions, entre les quals es trobaven l'ampliació de la Casa de la Música o la repavimentació i renovació de carrers i voreres.

En aquesta ocasió, el romanent es destinarà de nou al Pla Director d'Aigües, a la millora de les vies públiques, parcs i jardins, a l'adquisició i millora d'equipaments públics, la renovació del Poliesportiu, la redacció de nous projectes per a executar en 2022 i a l'ampliació de la despesa corrent en diferents àrees municipals.

Sens dubte l'actuació més important, que suposarà una inversió de 2.370.000 euros serà l'adquisició d'una nau de 7.584 m² i una superfície de parcel·la de més de 12.000 m² que albergarà, pròxim al 112, les noves instal·lacions de la Policia Local per a millorar l'atenció als veïns i veïnes i oferir una resposta ràpida als nous requeriments de seguretat ciutadana. Així mateix, aquest nou espai servirà també de magatzem per a equips i vehicles municipals, d'arxiu local i de custòdia d'animals domèstics extraviats i dels sistemes CES de gestió de colònies felines. 

A aquest nou recinte se li sumaran altres actuacions com l'adequació de les graderies de l'Auditori Municipal, l'ampliació del Cementeri o la creació de nous espais en l’edifici de Serveis Socials. En total l'Ajuntament destinarà a equipaments amb càrrec al romanent un total de 2.619.237 euros.

En les vies públiques es destinaran altres 816.000 euros per a l'execució dels sentits únics en àrees residencials, la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat, les millores en l'accessibilitat o l'enllumenat públic. Així mateix, es reservaran 267.000 euros per a l'enjardinament de la Gran Avinguda, del carrer les Neus o de la travessia de Rosers.

En el Poliesportiu Municipal es consignaran un total de 60.450 euros per a la renovació de les graderies de vóley platja i la renovació de les pistes de tennis. Quant al Pla Director d'Aigües es destinaran 173.736 euros més. 

A totes aquestes aplicacions se sumaran 239.000 euros per a la realització de projectes que s'executaran l'any vinent 2022 com, per exemple, l'adequació de les instal·lacions de l'Escola Taller o el recondicionament dels ponts i les passarel·les del Barranc del Mandor.  Finalment, s'han incrementat també les partides de despesa corrent amb prop de 90.000 euros per a l'ampliació d'activitats en l'àrea de Seguretat Ciutadana, la millora d'equips informàtics, la Participació Ciutadana o la Política Lingüística.

Tal com ha explicat l'alcalde, Salva Torrent, “per fi, després de 10 anys podrem utilitzar els estalvis dels elianeros i elianeras en millores en el municipi i en el que realment necessiten i mereixen”. De moment, ha recordat, “portarem invertits 7,7 milions dels 27 estalviats, símbol del sanejament i la bona gestió dels comptes municipals en els últims anys”.


Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :