Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana destinarà altres 4,2 milions d'euros dels seus estalvis per a millorar la vida de la ciutadania

L'Ajuntament adquirirà una nau per a traslladar i ampliar les dependències de la Policia Local. 

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana va aprovar ahir una nova modificació de crèdit per a incorporar 4.265.842 euros del romanent de tresoreria en el pressupost del 2021 per a la realització de diferents actuacions i obres que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de la ciutadania. 

Es tracta de la segona vegada que el Consistori realitza aquest tipus d'operació per a invertir els estalvis obtinguts en els últims anys, que ascendeixen a més de 27 milions d'euros. I és que en 2020 ja va aprovar una inversió de 3,5 milions d'euros per a realitzar una dotzena d’actuacions, entre les quals es trobaven l'ampliació de la Casa de la Música o la repavimentació i renovació de carrers i voreres.

En aquesta ocasió, el romanent es destinarà de nou al Pla Director d'Aigües, a la millora de les vies públiques, parcs i jardins, a l'adquisició i millora d'equipaments públics, la renovació del Poliesportiu, la redacció de nous projectes per a executar en 2022 i a l'ampliació de la despesa corrent en diferents àrees municipals.

Sens dubte l'actuació més important, que suposarà una inversió de 2.370.000 euros serà l'adquisició d'una nau de 7.584 m² i una superfície de parcel·la de més de 12.000 m² que albergarà, pròxim al 112, les noves instal·lacions de la Policia Local per a millorar l'atenció als veïns i veïnes i oferir una resposta ràpida als nous requeriments de seguretat ciutadana. Així mateix, aquest nou espai servirà també de magatzem per a equips i vehicles municipals, d'arxiu local i de custòdia d'animals domèstics extraviats i dels sistemes CES de gestió de colònies felines. 

A aquest nou recinte se li sumaran altres actuacions com l'adequació de les graderies de l'Auditori Municipal, l'ampliació del Cementeri o la creació de nous espais en l’edifici de Serveis Socials. En total l'Ajuntament destinarà a equipaments amb càrrec al romanent un total de 2.619.237 euros.

En les vies públiques es destinaran altres 816.000 euros per a l'execució dels sentits únics en àrees residencials, la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat, les millores en l'accessibilitat o l'enllumenat públic. Així mateix, es reservaran 267.000 euros per a l'enjardinament de la Gran Avinguda, del carrer les Neus o de la travessia de Rosers.

En el Poliesportiu Municipal es consignaran un total de 60.450 euros per a la renovació de les graderies de vóley platja i la renovació de les pistes de tennis. Quant al Pla Director d'Aigües es destinaran 173.736 euros més. 

A totes aquestes aplicacions se sumaran 239.000 euros per a la realització de projectes que s'executaran l'any vinent 2022 com, per exemple, l'adequació de les instal·lacions de l'Escola Taller o el recondicionament dels ponts i les passarel·les del Barranc del Mandor.  Finalment, s'han incrementat també les partides de despesa corrent amb prop de 90.000 euros per a l'ampliació d'activitats en l'àrea de Seguretat Ciutadana, la millora d'equips informàtics, la Participació Ciutadana o la Política Lingüística.

Tal com ha explicat l'alcalde, Salva Torrent, “per fi, després de 10 anys podrem utilitzar els estalvis dels elianeros i elianeras en millores en el municipi i en el que realment necessiten i mereixen”. De moment, ha recordat, “portarem invertits 7,7 milions dels 27 estalviats, símbol del sanejament i la bona gestió dels comptes municipals en els últims anys”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon