Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Bétera conmemora el 8 de març amb la seua Setmana de la Dona

Bétera:


  •  Les activitats i tallers programats són online i per a tots els veïns i veïnes.

 

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, ha organitzat una setmana amb activitats dedicades a la dona per a celebrar el 8 de març. Amb motiu d'aquesta celebració l'Alcaldessa de Bétera ha assenyalat "és fonamental que visibilitzem el paper de la dona en la nostra societat, que continuem posant en valor la seua figura i que lluitem per una igualtat real entre dones i homes. El camí a recórrer ha sigut molt difícil per a les nostres predecessores i és necessari estar a l'altura, que no es perda aqueix treball i que continuem lluitant per avançar".

La commemoració començarà aquest pròxim dilluns amb la lectura d'un xicotet manifest als jardins de Casa Nebot per part de la regidora de Dona i Igualtat, María José Yago, qui ja en el ple ordinari d'aquest mes va llegir la moció del Dia Internacional de la Dona de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que es va aprovar amb majoria absoluta.

"Donada la situació sanitària, l'acte institucional no estarà obert al públic i únicament acudiran representants de les diferents associacions de dones de Bétera, encara que som coneixedores des de la regidoria que són molts els veïns i veïnes que des de les seues cases donaran suport a aquest acte i estaran amb nosaltres, encara que no físicament, recolzant al paper de la dona en la nostra societat", ha explicat la regidora de Dona i Igualtat.

A més la regidoria de Dona i Igualtat vol que estiga present el color morat durant la setmana del 8 al 14 en el municipi. Per a això, ha llançat una campanya de participació ciutadana on baix el lema "Pinta Bétera d'Igualtat" es pretén que els veïns i veïnes col·loquen elements de color morat i violeta en les seues finestres i balcons en defensa de la igualtat entre dones i homes.

Al seu torn, el Consistori s'ha sumat a la campanya de sensibilització ciutadana "Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19" en el marc del Fòrum Generació Igualtat d'ONU-Dones per a continuar reforçant el paper de la dona en el món.

En relació a les activitats preparades, aquest mateix dilluns, els veïns i veïnes de Bétera podran gaudir d'una Mostra de Curtmetratges dirigits per dones. Una iniciativa que estarà oberta al públic del 8 al 14 de març, i que s'ha traslladat també als centres educatius de Bétera que treballaran des de les aules amb el material didàctic que s'ha disposat entorn a aquest festival audiovisual.

El dimarts dia 9 al matí es repartiran en la zona de l'Albereda polseres commemoratives del Dia de la Dona amb el lema "És moment d'igualtat" i a més, es posarà en marxa la primera acció de la regidoria de Dona i Igualtat en matèria de violència aquest any 2021 amb el repartiment de mascaretes amb l'eslògan "Vivas y libres nos queremos".

Aqueix mateix dimarts a la vesprada, a partir de les 18:00h, tindrà lloc una Clownfèrencia online sobre "Dona, vida i riure" amb Amaia Prieto de l'Escola de Clown Hij@s d'Augusto que es realitzarà via Zoom i en la qual pot participar el públic en general des de qualsevol dispositiu mòbil i en qualsevol lloc. Una conferència amb fonament per a sentir i reflexionar sobre el fet de ser dona en el món des d'una perspectiva dinàmica i divertida.

Al seu torn, el dijous 11 tindrà lloc el Curs d'Expressió Corporal online que es presenta a partir de la teatralització i la interpretació. Un curs per al qual és necessari la prèvia inscripció i que es realitzarà en diverses sessions de 18:00h a 19:00h.

"Una setmana diferent però no menys important de les que ja hem viscut en el nostre municipi i que té com a objectiu continuar reflexionant en la importància d'aconseguir una societat més justa i igualitària", ha finalitzat María José Yago.


Bétera
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :