Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Arranca la campanya contra el mosquit tigre a L'Eliana



La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha començat aquesta setmana una campanya d'informació sobre l'obligació de mantindre les piscines o basses particulars per a evitar la proliferació de mosquits tigre. I és que d'acord amb la nova ordenança de neteja i clos de parcel·les i solars de l'Ajuntament, l'aigua d'aquestes piscines haurà de romandre en condicions higièniques durant tot l'any, havent d'efectuar-se necessàriament els tractaments sanitaris adequats per a evitar la proliferació de larves de mosquit.

Quant a les piscines i basses buides és necessari preservar-les completament seques, amb especial atenció a les zones que puguen retindre xicotetes quantitats d'aigua com els desguassos del fons, els skimmers, etc. El fullet informatiu, que arribarà a totes les àrees residencials, recorda que l'incompliment d'aquesta obligació constitueix una infracció greu, que podrà ser sancionada amb una multa de 750 a 1500 euros.

La Regidoria recorda també que per a eliminar possibles focus de cria, la ciutadania ha de revisar periòdicament els llocs i objectes on poden produir-se xicotetes acumulacions d'aigua com per exemple poals, plats de tests, útils d'animals de companyia, peus de para-sols, piques d'exterior, canals de desguàs, així com clots en el paviment exterior on puga estancar-se aigua.

Per part seua, el Consistori iniciarà el mes vinent d'abril la seua campanya anual de lluita contra aquesta plaga que reapareix amb el començament del bon temps i es prolonga durant tot l'estiu, amb el tractament d'embornals i fonts municipals. Els larvicides preventius s'apliquen quinzenalment fins a novembre sobre embornals, fonts i basses en zones crítiques dels espais públics.

Tal com ha explicat la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, la prevenció i informació és el millor mètode contra el mosquit tigre, "per això necessitem la col·laboració de tota la ciutadania per a evitar la seua proliferació en el nostre municipi".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon