Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja instal·la desfibril·ladors als centres educatius i edificis públics


L'Ajuntament de Riba-roja instal·larà en els pròxims dies quinze desfibril·ladors en els centres escolars del municipi i en diferents edificis municipals. Així, es dotarà d'aquests dispositius d'emergència al CEIP Mas d´Escoto, CEIP Eres Altes, CEIP Cervantes, Col·legi Assumpció de la Nostra Senyora, Escola Infantil Riu Túria, IES Camp de Túria, IES Pla de Nadal, Casa de la Cultura-Auditori, Centre d'Informació Juvenil, Camp de Futbol de la Reva, Parc Maldonado, Centre Sociocultural La Cebera i l'edifici consistorial.

L'Ajuntament de Riba-roja ja va instal·lar en 2019 desfibril·ladors en tots els seus edificis esportius. L'Estadi Municipal Roberto Gil, el Camp de Futbol, el Trinquet Municipal, el Pavelló, el Complex Esportiu La Mallà i el Poliesportiu, que dona servei a les pistes poliesportives de tennis, de pàdel i la sala coberta, van ser dotats de dispositius d'emergència a fi de donar una resposta ràpida i adequada davant qualsevol emergència cardiovascular.

La fibril·lació ventricular és la causa mes freqüent de mort sobtada. Aquests aparells, indicats per a casos de parada cardíaca, pèrdua de consciència i fibril·lació ventricular, restableixen el ritme cardíac normal mitjançant l'aplicació d'una descàrrega elèctrica.

El desfibril·lador extern semiautomàtic és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria quan és deguda a la fibril·lació ventricular (quan el cor té activitat elèctrica però sense efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (quan hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç) restablint un ritme cardíac efectiu elèctrica i mecànicament.

Està dissenyat i pensat per a ser utilitzat per personal no sanitari, de tal forma que seguint les seues instruccions es col·loquen els elèctrodes en el pacient i l'aparell, després de determinar el tipus de ritme cardíac, aconsella als assistents separar-se per a emetre la descàrrega elèctrica, o bé, aconsella realitzar compressions toràciques.

Els desfibril·ladors estaran situats a l'interior de les dependències municipals, de tal forma que qualsevol usuari que el necessite en cas d'emergència puga accedir a ell, però també podrà ser usat en cas d'emergència en el radi d'ubicació d'aquest.

El regidor de Promoció de la Salut, Javier García assegura que "és important que tota la població sàpia que aquest tipus de dispositius poden ajudar a salvar una vida en el cas que es produïsca una parada cardiorespiratòria, abans que arriben els equips d'emergències". "Són moltes les persones, escolars, joves i majors que diàriament fan ús d'aquestes instal·lacions, per la qual cosa es fa necessària la seua instal·lació", assenyala.


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon