Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'alcalde de l'Eliana reclama prudència en la desescalada, encara que satisfet per haver doblegat la corba

• La localitat ha aconseguit doblegar la corba passant, en poc més d'un mes, de 240 positius als 30 de l'actualitat.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha comparegut de nou aquest divendres per a informar sobre l'actualitat de la Covid-19 i ho ha fet en un to molt positiu gràcies a les dades de l'evolució de la pandèmia en el municipi. I és que, en les últimes setmanes s'ha aconseguit doblegar la corba de contagis passant, en poc més de 30 dies de 240 positius als 30 per PCR a data 23 de febrer. Això vol dir que la taxa per incidència acumulada a l'Eliana és de 164 casos per cada 100.000 habitants.

A aquesta dada se suma la reducció, en un 86%, de les proves diàries que s'estan realitzant actualment en el Centre de Salut. En aquests moments s'efectuen 16 test al dia, lluny dels 120 que van arribar a fer-se diàriament en les últimes setmanes de gener.

Torrent ha traslladat que el Centre de Salut està seguint el protocol de vacunació del Ministeri de Sanitat i que la setmana que ve començarà la inoculació de grans dependents i, a partir del 8 de març, de les persones de més de 87 anys. La vacunació massiva de la població serà, previsiblement, el mes d'abril.

A més, l'Ajuntament ha acordat amb el Centre de Salut habilitar la sala polivalent del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (EPA) com a espai públic de vacunació a partir de la setmana vinent.

El Centre de Salut es posarà en contacte telefònic amb la població per a donar la cita d'injecció, per a això -ha insistit- és important que la ciutadania tinga actualitzada i revisada la informació que figura en la base de dades de Conselleria. Per a això poden cridar al Centre de Salut, on rebran la informació sobre com modificar-la.

Així mateix, el primer edil ha informat que, previsiblement, a partir de la setmana vinent s'obrirà el termini per a sol·licitar les ajudes del Pla Resistir a l'Ajuntament, que repartiran més de 748.000 euros entre els sectors econòmics locals més afectats per la pandèmia.

Davant el nou pla de desescalada ha reclamat prudència i responsabilitat perquè la quarta ona no es produïsca. “La vacuna s'ha convertit en la gran esperança de totes i de tots, i ja la tenim molt a prop”, ha conclòs.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon