Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació es coordina amb els ajuntaments per a l'arribada dels nous fons europeus


La Diputació de València ha celebrat este dijous de manera virtual la jornada "Fons Next Generation per a Municipis de la Província de València", amb l'objectiu d'analitzar i debatre sobre l'arribada del fons extraordinari aprovat per la Unió Europea per a fer front a la crisi sanitària i econòmica que deixa la COVID-19.

Durant la trobada celebrada de manera semipresencial des del Saló de Plens de la corporació provincial, han participat com a ponents el vicepresident i diputat de Projectes Europeus, Carlos Fernández Bielsa, i l'assessor especial en fons europeus per a municipis de la Generalitat Valenciana, Bartolomé Nofuentes. Al mateix han assistit virtualment un centenar de representants institucionals, 70 d'ells alcaldes i alcaldesses de la província.

La jornada ha servit per a traslladar als diferents responsables locals el compromís, tant de la Diputació com de la Generalitat, a l'hora d'assessorar-los i orientar-los durant tot el procés de sol·licitud, així com facilitar-los tota la informació i formació perquè tots els ajuntaments, per xicotets que siguen, accedisquen a nous recursos i ajudes en les millors condicions. Per a això, s'ha parlat de les diferents estratègies, amb la finalitat de maximitzar les opcions que tenen els municipis i la resta d'entitats locals a l'hora de captar este finançament.

Els ponents han recordat als regidors municipals que les proposades candidates a ser objecte de finançament a través dels fons europeus deuen, en primer lloc, estar alineades amb els objectius del programa (transició digital de l'economia, sostenibilitat ambiental i cohesió social), i posteriorment s'ha de presentar un projecte que en competició amb uns altres serà triat.

Es tracta, per tant, d'un llarg camí que no està exempt de dificultats, des de la cerca d'una idea atractiva i innovadora, fins a la seua plasmació a través d'un projecte que a vegades guarda diferents graus de complexitat i que requerixen d'un suport tècnic per a la seua formulació, passant per les necessitats idiomàtiques, i tot això en un clima d'extrema competitivitat.

Accions concretes de la Diputació

Per tot això, la Diputació treballa per a introduir mesures dirigides a agilitar la tramitació i proporcionar als municipis els mitjans addicionals per a fer front a esta labor. Concretament, Carlos Fernández Bielsa s'ha referit "a les iniciatives que des de la corporació hem posat en marxa, com són l'Oficina de Projectes Europeus, que funcionarà com a plataforma de connexió entre els municipis i Europa; i una convocatòria de subvencions als ajuntaments i altres entitats locals de la província per a afavorir la seua participació en els projectes europeus".

"L'objectiu de la convocatòria, dotada amb 250.000€ dels quals es beneficiaran tant ajuntaments, com a entitats locals menors i mancomunitats, és que tots ells puguen disposar de recursos suficients per a impedir qualsevol tipus de barrera per a la seua participació europea", ha detallat Bielsa.

En este sentit, una de les metes que s'ha marcat la Diputació de València és que la institució tinga un paper decisiu per a ajudar a vertebrar millor la captació del finançament. Bielsa ha subratllat que "estarem per a ajudar i assessorar els municipis en esta nova era, convertint a la província en referent de cogobernanza i coparticipació".

Per part seua, Bartolomé Nofuentes ha incidit en "la importància de simplificar els processos, en la línia d'eliminar burocràcia, així com de millorar des del punt de vista organitzatiu perquè els municipis aconseguisquen més fons europeus, tant del programa 2014-20 com del nou horitzó dels Next Generation en el període 2021-27".

El fons Next Generation EU és un Fons de Recuperació Europeu que suposa una injecció per a Espanya de 140.000 milions d'euros entre transferències i préstecs, amb la finalitat de donar un impuls modernitzador i reavivar els motors d'una economia afectada pel virus. Esta dotació econòmica servirà per a finançar, a partir del 2021, projectes que vagen en la línia de la transformació digital, la reindustrialització i el pacte verd a favor d'energies netes, aspectes que hauran de ser tinguts en compte pels ajuntaments a l'hora de sol·licitar les ajudes.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon