Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Els Serveis Socials continuen reforçant l'atenció per a fer front a la pandèmiaDonada l'actual situació de pandèmia, els Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Eliana vénen desenvolupant des de 2020 un Pla d'Intervenció especialment dissenyat per a donar suport a les persones i famílies del municipi que s'han vist afectades pel Covid-19 en diferents aspectes i les situacions de vulnerabilitat derivades d'aquesta crisi.

Com a novetat els esforços s'han ampliat a les persones positives per contagi en la realització de tràmits i gestions, compensant la seua pèrdua d'autonomia en un moment d'extremada dificultat.

D'altra banda, els Serveis Socials treballen en la prevenció de contagis, amb especial atenció a persones majors, a través de gestions com la compra d'aliments, l'adquisició de medicació i receptes o el suport per al desplaçament a visites mèdiques o altres de caràcter urgent i necessari. Tot això amb la finalitat d'evitar o minimitzar la seua exposició al virus. En aquest sentit, prossegueix el servei de seguiment telefònic d'aquest col·lectiu per a valorar i supervisar una possible situació de necessitat o aïllament que pogueren presentar els qui no disposen d'una xarxa de suport familiar o social.

Per a complementar l'atenció s'ha incrementat, amb caràcter preventiu, el servei de suport psicològic. I és que davant l'augment de situacions d'estrés i ansietat generades per l'actual context, es para atenció psicològica a persones majors i positives per coronavirus per a mitigar els possibles efectes emocionals derivats.

A totes aquestes assistències se sumen la tramitació d'ajudes d'emergència i derivació al Banc d'Aliments a les persones i unitats familiars que han vist reduïts o extingits els seus ingressos econòmics per la reducció de jornada laboral o la pèrdua d'ocupació, quan aquesta circumstància poguera implicar una situació de vulnerabilitat per no poder fer front a les necessitats bàsiques. La concessió d'aquestes ajudes depén, en tot cas, dels criteris aprovats en les bases de les Prestacions Econòmiques Individualitzades de l'àrea.

A més, s'han reforçat els serveis i programes existents amb la incorporació de noves persones usuàries al Servei d'Ajuda a domicili, per a garantir la valoració de la situació de Dependència o a través de l'augment de la plantilla de personal.

Tal com ha recordat la regidora de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, en cas que algun elianer o elianera es trobe en alguna d'aquestes situacions, o conega alguna persona que poguera estar-ho, pot contactar amb el servei en el 96 275 80 30, marcant les extensions 515 i 504. "La ciutadania ha de saber que tenen a la seua disposició tots els recursos municipals per a fer front a aquesta nova situació", ha afirmat.Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :