Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria exposa al públic la seua nova Ordenança de Mobilitat Sostenible



L'Ajuntament de Llíria ha publicat en el tauler d'anuncis de la seua pàgina web la consulta prèvia sobre l'Ordenança de Mobilitat Sostenible. S'obri així un procés participatiu perquè la ciutadania, o qualsevol col·lectiu o organisme que així ho crega oportú, puga aportar els seus suggeriments, idees o possibles canvis al text original, que posteriorment s'estudiaran per a la seua possible inclusió.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, ha informat que "esta ordenança inclou actualitzacions importants que tenen a vore amb la seguretat del vianant en les zones per als vianants i el desenvolupament de la ciutat, el foment i ús de la bicicleta, així com la introducció de nous vehicles de mobilitat personal i la convivència d'este tipus de transport amb el tradicional i els vianants".

Llíria regularà que tots els carrers d'una única direcció, que són la gran majoria, siguen genèricament Zones 30. D'esta manera, es limitarà la velocitat perquè la ciutat siga més segura i sostenible, ja que recents estudis demostren que aquest tipus de mesures provoquen la disminució de la taxa de contaminació.

García ha apuntat que l'objectiu d'esta nova norma "és harmonitzar els diferents usos de les vies i espais urbans", inclosos el per als vianants, el de circulació de vehicles, bicicletes, Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), l'estacionament, la càrrega i descàrrega, així com les diferents necessitats d'ús de l'espai públic relacionades amb la mobilitat.

L'ordenança pretén fer compatibles les diferents necessitats i usos, de forma equilibrada i equitativa entre les diferents persones usuàries, garantint l'accessibilitat universal i els drets de les persones amb mobilitat diversa, utilitzant com a criteri bàsic la prioritat escalonada entre els diferents usos i desplaçaments.

Estos criteris també s'estableixen en funció de la vulnerabilitat de les persones usuàries i els impactes ambientals generats, per a garantir la seguretat i la salut de les persones, la millora de la qualitat de l'aire i la protecció del medi ambient.

Pot realizar la consulta prèvia del projecte en el següent enllaç: https://bit.ly/3qWN2E6

 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon