Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana: Les dades de la pandèmia fan comparèixer a Salva Torrent i aplicar fins a 9 noves mesures

• L'Ajuntament ha adoptat 9 noves mesures per a contindre els contagis en la localitat.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha tornat a comparéixer aquest dijous per a informar sobre l'actualitat de la Covid-19 en el municipi.

El primer edil ha fet referència a quatre indicadors que demostren que la localitat presenta actualment una taxa d'incidència acumulada per coronavirus molt alta, com són les dades de la Conselleria de Sanitat, les últimes analítiques realitzades en les aigües residuals, les actes que continua alçant la Policia Local per incompliment de les normes i, finalment, l'augment considerable del número de PCRs i test ràpids que s'estan realitzant diàriament en el Centre de Salut.

En concret, segons les dades facilitades per la Generalitat Valenciana a data de 12 de gener, en els últims 14 dies s'han produït 71 casos positius per PCR. Això significa una taxa per incidència acumulada de 389 per cada 100.000 habitants. D'altra banda, els resultats de l'última analítica realitzada en les aigües residuals donen mostra d'una incidència alta de coronavirus en tot el municipi, excepte en la zona de Montealegre i Montepilar.

A més, les actes alçades per la Policia Local es continuen acumulant per infringir les ordres de confinament, per no portar mascareta o per incompliment de l'aforament en establiments públics. I finalment, l'indicador del número de PCRs i test ràpids realitzats i del nombre de cridades relacionades amb el coronavirus en el Centre de Salut s'ha incrementat en les últimes setmanes, amb 250 telefonades al dia i a prop 100 proves diàries. 

Davant aquesta situació Torrent ha anunciat una sèrie de mesures que s'aplicaran a partir d'aquest divendres com són la suspensió de tots els actes culturals durant 15 dies, la reducció de les activitats en espais tancats en el Poliesportiu i el cessament del lloguer de les pistes, l'avançament del tancament dels parcs municipals a les 6 de la vesprada, la suspensió de l'enregistrament de programes de Ràdio Túria en les seues instal•lacions, encara que l'emissió continuarà estant garantida, o l'obertura de la Biblioteca únicament per al préstec de llibres. 

Així mateix, el consistori iniciarà una campanya de comunicació dirigida al comerç i l'hostaleria local sobre les noves normes aplicades als seus sectors, celebrarà la setmana vinent la Mesa per la Reconstrucció -una comissió de seguiment de la Covid-19 en el municipi amb la representació de tots els partits polítics-, prioritzarà l'atenció telefònica i telemàtica en els serveis d'atenció al públic per a evitar al màxim els desplaçaments i tornarà a desinfectar les zones amb major càrrega vírica. 

També ha informat que l'Alcaldia ha posat a la disposició del Centre de Salut les infraestructures municipals necessàries per a facilitar el seu treball i millorar l'atenció als usuaris i usuàries de l'ambulatori, com el tancament de dilluns a divendres al matí del carrer l'Horta per a la realització de PCRs. I ha recordat que, davant el col•lapse, la població únicament ha d'acudir quan siga imprescindible.

Per tot això, el regidor ha demanat a elianeros i elianeras el seu auto-confinament i limitar al màxim la vida social en el pitjor moment de la pandèmia, “aplicant el sentit comú, la prudència i la responsabilitat”, ha conclòs.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon