Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Ajuntament de Llíria publica un catàleg d’Arbres Monumentals i Singulars del municipi



L'Ajuntament de Llíria ha publicat el catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars del municipi amb motiu de la celebració, el 31 de gener, del Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana. Després de la inclusió el 2020 de catorze exemplars en el Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana, este projecte busca posar en valor la història natural de la localitat. La publicació ha sigut realitzada per l'enginyera forestal Isabel Faubel, i compta amb la col·laboració dels reconeguts especialistes universitaris Eduardo Rojas i Martí Boada.

Esta guia presenta fins a quinze arbres i arbredes de diferents espècies: l'olivera de la Fardeta, l'olivera de l'Angelet, el pi de l'Arbreda, la garrofera del Mas del Frare, la garrofera del Corral de Moliner, la garrofera de Sant Vicent, els lledoners de l'Arbreda, l'olivera del Pla de les Avenes, l'araucària del carrer del Metge Vicent Portolés, l'om de la Llibertat, la garrofera de l'Hora, el pi pinyer, el xiprer del Parc de Sant Vicent, els oms de Xércol i els xops de la Font del Canyar.

La publicació ofereix dels exemplars la seua localització, descripció i dades històriques i socials rellevants. En el catàleg també s'inclouen tres rutes senderistes on es poden trobar alguns d'estos exemplars: l'olivera de la Fardeta, els oms de Xércol i el pi Gros i els lledoners de la Masia de l'Arbreda.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha destacat que este catàleg "suposa una nova oportunitat per a difondre el patrimoni natural de la ciutat". "El nostre compromís ha de ser donar a conéixer i posar en valor tota esta herència que vam rebre dels nostres avantpassats", ha indicat.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, també ha volgut destacar el paper educatiu d'este projecte, que "ajudarà a construir en tots els grups veïnals, començant per les generacions més joves, un sentiment de consciència i de respecte cap a l'entorn en el qual vivim".

La guia està ara disponible en format digital en el web de l'Ajuntament de Llíria. Pròximament també se n'editarà la versió en paper. 

A més, des de la Regidoria de Medi Ambient s'estan preparant altres activitats relacionades amb el Dia de l'Arbre 2021, que es realitzaran al llarg del mes de febrer en funció de la situació epidemiològica.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon