Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana ja monitoritza la presència de Covid-19 en les aigües residuals

• El primer mostreig, realitzat entre finals de novembre i principis de desembre, determina un nivell lleu en totes les zones de la localitat.

L'Ajuntament de l'Eliana ha monitorat en les últimes setmanes la presència del virus SARS-CoV-2 en les aigües residuals, com a mostra del comportament de la malaltia en el municipi. L'eina utilitzada, City Sentinel, detecta l'existència del virus abans que es manifesten els primers símptomes en les persones afectades i permet quantificar la seua evolució. I això és perquè, a pesar que en aquestes aigües el virus ja es troba inactiu, la qual cosa impedeix el seu contagi i propagació, sí que està present i es pot detectar.

Així, des de finals de novembre l'empresa Hidraqua, concessionària del servei de distribució d'aigua i sanejament, està realitzant detecció de nivells del coronavirus en les aigües residuals, per al que ha dividit l'Eliana en tres zones, que coincideixen amb els tres punts d'eixida d'aigües negres de Montelegre-Montepilar, nucli urbà-Montesol, i Entrepins-Colònia del Carmen. Les dades de les dues primeres determinacions, realitzades el 21 de novembre i el 3 desembre, són lleus per a les tres zones, sent aquest el rang més baix de risc és a dir, que cap àrea supera els 500.000 centigrams de càrrega vírica per litre analitzat.

Així mateix, a més d'aquests sectors, s'han identificat altres punts de mostreig estratègics pròxims a punts sensibles com ara residències d'ancians, centres de salut, etc. De tal forma que si es detecta material genètic del SARS-CoV-2 en un dels sectors, es puga continuar fitant el punt de mostreig per a ser el més exactes possible a l'hora de detectar el probable rebrot.

La freqüència de detecció és quinzenal, prenent-se mostres en aquests tres punts de control que després s'analitzen en els laboratoris de LABAQUA, que aporta la solvència analítica requerida, garantint resultats quantificats (per RTq-PCR) del coronavirus en les aigües residuals. 

D'aquesta forma, la plataforma digital City Senitel unifica i combina els resultats analítics, els indicadors d'evolució sanitària del municipi i el coneixement de la xarxa, permetent valorar els possibles brots o focus d'epidèmia, així com realitzar un seguiment més pròxim de la població de risc i dels grups d'interés. També és una eina valuosa per a disposar d'un sistema d'alerta primerenca de possibles futurs rebrots de la malaltia.

L'alcalde, Salva Torrent, ha recalcat que es tracta d'uns resultats anteriors al pont de la Immaculada i ha tornat a reclamar prudència a la població davant la qual es considera ja la tercera ona. A més, ha explicat, l'Ajuntament posarà en els pròxims dies a la disposició de la ciutadania l'evolució de les dades a través d'una plataforma de consulta accessible des de la pàgina web municipal.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon