Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La pujada al Garbí torna 6 anys després, este cap de setmana després de 6 anys d'interrupció eixint des de Serra


La 46 edició de la Pujada al Garbí es celebrarà este cap de setmana després de 6 anys d’interrupció. 66 pilots es donaran cita a Serra per participar en la proba degana de l’automobilisme valencià. Els informes favorables estan sobre la taula després que una sentència revocara la prohibició de l’anterior Conselleria de Media Ambient i derogara el polèmic article 7 del Pla d’Ús Públic que contravenia l’article 47.4 del PORN que autoritza les proves a motor sempre que discurrisquen per carretera asfaltada com és el cas.

Ens sentim molt “orgullosos” de poder celebrar la 46 edició de la Pujada al Garbí ha comentat l’alcaldesa de Serra, Alicia Tusón, durant la roda de premsa en la que s’ha presentat l’event a l’Ajuntament de Serra. “Acollim amb entusiasme la proba degana de l’automobilisme valencià. Un event que ens situa com a referent de l’automobilisme.” ha dit Tusón.

Una prova que s’ha fet esperar “ha hagut de passar molt de temps i una sentència judicial per el mig per arribar a este punt” diu la primera edil. Tusón ha aprofitat per agrair el treball de totes i tots per a que la pujada siga una realitat al temps que ha manifestat que la protecció del medi ambient ha de ser compatible amb altres usos humans que formen part també del territori “. “No hi ha cap informe que desaconselle la celebració del rally” ha afegit.

La presentació als mitjans ha contat també amb la presència de l’alcalde de Gilet, Salvador Costa. L’Ajunament de Gilet s’ha implicat en la celebració de la prova arran la pèrdua de la seua veïna, Laura Salvo el passat 10 d’octubre. La copilot de 21 anys va perdre la vida en un rally a Portugal i esta edició de la pujada li retrà homentage.

Retransmissió en directe Per la seua banda, el president de l’Escuderia Bengala, Manolo Durán i el president de la Federació Valenciana d’Automobilisme Nacho Aviñó, membres del comité organitzador han destacat el ”treball duríssim” d’estos anys. Durán ha manifestat que este cap de setmana faltarà una part molt important de l’event, el públic. Els dos han apel·lat a que “l’afició es quede a casa”. “ L’any que ve serà el Garbí de tota la vida” ha afegit Aviñó.

Manuel Durán també ha anunciat que s’està treballant per a poder “retransmetre en streaming per 8 Mediterraneo tv i per xarxes socials l’event”. Un canal de youtube i les pàgines de facebook de l’Escuderia Bengala i la Subida al Garbí també emetran la prova

.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon