Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Policia Local de L'Eliana realitza una campanya amb consells sobre els robatoris en habitatges a l'hivern

La Policia Local de l'Eliana adverteix que durant l'època d'hivern es produeix un augment de la delinqüència en quan a robatoris i furts en interior de domicili; si a això s'afig la crisi econòmica associada a la pandèmia, augmenten els intents d'aquesta mena de delictes contra el patrimoni.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana expliquen que existeixen dues classes de delictes bàsics: els robatoris en habitatges amb habitants, el més indesitjable atés que encara que es produeixen pràcticament en el 100% dels casos sense violència, es produeix una sensació de vulnerabilitat que afecta profundament la víctimes; i els robatoris sense habitant, que s'efectua sense habitants en el moment de consumar el delicte.  

Per a la Policia Local, absentar-se de manera temporal del domicili no té per què suposar la minva de seguretat.  És molt important saber quines variables poden derivar al moment menys pensat important. Recordem que l´Eliana té dos vessants totalment diferents de forma de vida, el xalet i el pis.

Seguint les instruccions que facilita la Direcció General de Policia en la seua pròpia web, i explicant més en profunditat les mateixes, adaptant els consells a la conjuntura de l‘Eliana, la Policia Local aconsella el següent:

- Les portes i finestres han d'estar tancades. En xalet sobretot hi ha moltes portes i finestres que tanquen malament. Seria una bona mesura repassar les mateixes per a reparar-les en el seu cas, dies abans de partir. El moment de revisar-les mai és el dia anterior al viatge, perquè així mai es reparen.

- Ha de semblar que la casa està ocupada. És bàsic recordar que davant tant d'habitatge buit, els delinqüents sempre optaran davant el dubte a acudir a una casa que realment semble no tindre habitants. No baixe totalment les persianes, ja que seria una manera d'aparentar estar a casa. Recordem que amb persiana baixada o no, hi ha possibilitats de ser víctimes d'un robatori per tant triem la millor opció. Això no vol dir que deixem la persiana oberta totalment, podent-se córrer la cortina per a evitar el visionat de l'estada des de l'exterior.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon