Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

GUARDIAN posa en marxa l'Estació Regeneradora d'Aigua que permetrà la seua reutilització per a la prevenció d'incendis forestals

Aquest matí, els alcaldes de Riba-roja de Túria i Paterna han visitat l'Estació Regeneradora d'Aigua del projecte GUARDIAN. Es tracta d'una planta de tractament d'aigua avançat que s'ha instal·lat aquesta mateixa setmana, i que serà l'encarregada de millorar la qualitat de l'aigua que es depura en l'Estació Depuradora Camp de Túria II. Així, aquesta serà reutilitzada en les barreres verdes i prevenció d'incendis en la zona d'actuació del projecte GUARDIAN, en el Parc Natural del Túria. A més, part de l'aigua regenerada s'aportarà a l'embassament de la Vallesa, zona humida d'especial protecció, per a millorar l'estat actual de la massa d'aigua.

En concret, aquest projecte finançat per la Unió Europea a través de la convocatòria Urban Innovative Actions, preten augmentar la resiliència a incendis a través d'aigua regenerada en una zona d'interfície urbana-forestal del Parc Natural del Túria. En el projecte participen els Ajuntaments de Riba-roja i Paterna, Hidraqua, Cetaqua, Medi XXI, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Durant els pròxims mesos s'ajustaran els paràmetres operacionals de la planta de tractament amb la finalitat de maximitzar l'eficiència del procés i la qualitat de l'aigua obtinguda. De tal forma que, una vegada concloguen les obres hidràuliques per a l'emmagatzematge i distribució d'aquesta aigua, la instal·lació puga entrar en funcionament.

CETAQUA i Hidraqua, les dues empreses del cicle integral de l'aigua que participen en el projecte i responsables d'aquesta part d'aquest, han sigut les encarregades d'acompanyar i explicar aquesta instal·lació a Robert Raga i Juan Antonio Sagredo, acompanyats per representants de l'EPSAR. "L'aigua que s'obté en les depuradores convencionals una vegada ha travessat els tractaments primari i secundari, és una aigua que permet el seu abocament al medi natural. No obstant això, en el cas del projecte GUARDIAN es requeria una aigua d'una qualitat encara major, on es focalitzara en l'eliminació de fitosanitaris. Aquests microcontaminants són habituals en el medi aquàtic i procedeixen principalment de pesticides, productes farmacèutics i de cura personal, o de compostos industrials, entre altres" han explicat els responsables d'Hidraqua i CETAQUA durant la visita.

Per a triar el tractament adequat per a l'eliminació d'aquests microcontaminants, es va dur a terme un estudi previ a través d'anàlisi de l'aigua depurada recollits en diferents dies i hores. La fi última era conéixer quin tipus de microcontaminants estaven presents a fi d'utilitzar la tecnologia més avançada que permetera l'eliminació d'aquests.

Finalment, la planta està integrada per tres fases. La primera d'elles s'encarrega d'eliminar qualsevol sòlid a fi d'optimitzar els processos de regeneració. A continuació, l'aigua travessa un tanc on es mesclarà amb l'ozó que es produirà en la pròpia estació. Aquesta tecnologia permet degradar les molècules dels microcontaminants d'una manera eficient, a més de ser un potent desinfectant. A continuació, l'aigua travessa un sistema de biofiltració per carbó actiu on es degraden els productes obtinguts en l'etapa prèvia. Finalment, un sistema de cloració afig una barrera de desinfecció addicional amb la finalitat de garantir la desinfecció completa de l'aigua i la seua seguretat.

Una vegada l'aigua ha superat totes aquestes fases, l'aigua es bomba a través d'una canonada a un primer depòsit on serà emmagatzemada i des d'allí es conduirà per a la seua aportació a l'embassament de la Vallesa, així com per a la seua utilització en les zones de protecció i prevenció d'incendis de la zona d'actuació del Projecte GUARDIAN, en el Parc Natural del Túria.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància de la posada en marxa d'aquesta infraestructura "que suposa un avanç important en el projecte ja que incorpora la innovació i la tecnologia al servei de la prevenció d'incendis amb aigua residual regenerada. Aquesta nova actuació d'ús d'aigua de gran qualitat no sols aporta un benefici a aquesta zona d'alt valor ecològic, sinó que protegirà als veïns i veïnes de les urbanitzacions confrontants".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon