Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera implantarà tres nous insectaris que serviran per a lluitar més eco-lògicament contra les plagues agrícoles

· L'Ajuntament pretén continuar promovent el control de plagues sostenible entre els agricultors del terme.

· A més ja s'ha obert el termini per a la sol·licitud de parany massiu en cítrics per al cotonet de Sud-àfrica, el poll roig de Califòrnia i el cotonet.

L'Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, Elia Verdevío ha visitat hui al costat del tècnic del Servei de Sanitat Ambiental de la Conselleria d'Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Francisco Guillem, les futures instal·lacions de tres nous insectaris.

L'àrea d'Agricultura ja treballa en el condicionament de tres espais en la base d'obres municipal que alberguen insectaris per a lluitar contra les plagues en els camps del municipi. “Volem donar resposta a la creixent demanda dels nostres agricultors. El futur dels nostres cítrics passa també pel control de les plagues i des de l'Ajuntament apostem per la nostra agricultura i tenim un ferm compromís amb els nostres agricultors i els nostres productes locals”, ha assenyalat Elia Verdevío.

En aquests insectaris es criaran diferents tipus d'insectes que cobrisquen les necessitats existents en les terres de Bétera a fi d'oferir una ajuda més natural als agricultors en la lluita contra les plagues.

Durant la visita realitzada s'han valorat les instal·lacions i s'ha treballat en el futur condicionament a fi de cobrir les necessitats existents d'aquests espais perquè requereixen d'un control de temperatura i humitat determinat.

Amb la posada en marxa d'aquests insectaris l'Ajuntament de Bétera posarà a la disposició dels seus agricultors una alternativa més ecològica per a combatre les plagues de forma més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient.

Durant la visita, la regidora d'Agricultura ha manifestat “un dels nostres objectius és que el nostre sector agrícola siga cada vegada més competitiu, busquem una agricultura sostenible com la que demanda Europa. Els nostres camps són únics igual que els nostres agricultors i hem de posar-los en valor”.

Sol·licitud de parany

Al seu torn, el Consistori, a través de l'àrea d'Agricultura, ha obert el termini de sol·licitud de parany massiu en cítrics en el municipi amb l'objectiu de reduir els danys i evitar la dispersió de Delottococcus Aberiae (cotonet de Sud-àfrica), Aonidiella Aurantii (poll roig de Califòrnia) i Planococcus Citri (cotonet).

D'aquesta manera, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l’Ajuntament facilitarà als agricultors de Bétera dispositius d'atracció i mort amb piretrines i feromones per al parany massiu de cítrics tant per a cultius ecològics com convencionals.

Per a optar a aquest repartiment, que cobrirà la meitat de la superfície declarada, els agricultors hauran de disposar d'una superfície mínima d'1 hectàrea de terreny i aportar la factura de compra de dispositius per a parany.

Per a sol·licitar aquests dispositius els agricultors de Bétera hauran d'acudir a la Base d'Obres des de hui mateix i fins al pròxim 19 de gener de 2021 en horari de 09:00h a 13:00h.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon