Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera comença el programa Et Formem que millorarà la formació i l'ocupabilitat de 20 veïns i veïnes

Bétera:



Bétera comença el programa Et Formem que millorarà la formació i l'ocupabilitat de 20 veïns i veïnes

  • · Amb aquest programa mixt els alumnes/treballadors podran obtindre certificats de professionalitat i cotitzar a la seguretat social.
  • · L'Ajuntament de Bétera treballa també en l'homologació de nous certificats de professionalitat que oferisquen un ventall més ampli d'especialitats professionals per a la ciutadania.

 

El Consistori de Bétera continua oferint oportunitats laborals i formatives als seus veïns i veïnes amb la posada en marxa de programes d'ocupació i formació com el Et Formem que ha començat aquest dilluns i que millorarà els recursos formatius i les expectatives de reciclatge i posterior inserció al món laboral dels participants.

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i la regidora d'Ocupació Mónica Martín, han assistit al costat de la Tècnic d'Ocupació, Begoña Robles i el Director del Et Formem Bétera IV, José Francisco Giner per a donar la benvinguda als 20 veïns i veïnes que s'han incorporat a les aules inicialment durant 6 mesos que es podran ampliar fins a un any, sempre que el Servei Valencià d'Ocupació i Formació Labora, del qual depén aquesta subvenció, torne a convocar aquest programa.

Aquests 20 alumnes/treballadors han sigut contractats pel Consistori amb un contracte de formació a través del qual cotitzaran a la seguretat social i generaran prestació per desocupació. A aquest nombre de contractes cal sumar, també, la contractació de 6 persones més que formen part de l'equip docent, directiu i de suport del programa.

Durant la visita l'Alcaldessa de Bétera, ha posat en valor "la importància de comptar en el municipi amb dos programes mixtos de formació i ocupació, com són el Et Formem i el Taller d'Ocupació, que comporta la contractació d'aproximadament 50 persones cada any per a oferir formació en alternança amb el treball que millore les seues expectatives d'inserció laboral gràcies als cinc certificats de professionalitat que s'imparteixen".

Al seu torn, la regidora d'Ocupació, Mónica Martín, ha recordat que "això comporta un gran esforç i uns recursos emprats des de l'àrea d'ocupació tant de personal com d'inversió econòmica que afavoreixen la posada en marxa anual d'aquests programes en benefici dels nostres veïns i veïnes".

Et Formem Bétera IV compte, així, amb dos grups d'alumnes amb 10 participants cadascun que realitzen durant el primer semestre un certificat de professionalitat de nivell 1 de la branca de jardineria i de la branca d'administració.

Així mateix, l'alumnat rep formació complementària en cerca d'ocupació, prevenció de riscos laborals i sensibilització mediambiental així com aquelles matèries necessàries per a l'obtenció del graduat en ESO. Aquest programa està dirigit a persones que actualment es troben en situació de desocupació i manquen d'alguna titulació reglada o busquen un reciclatge que constituïsca a millorar les seues expectatives d'inserció laboral.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon