Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una ruta cicloturista fa un recorregut per les fonts del municipi de Serra


Serra estrena la primera ruta cicloturista pel municipi que recorre les principals fonts d’esta localitat. L’ajuntament a través de l’àrea de Turisme ha acabat les obres d’instal·lació de senyals i panells explicatius al llarg d’una ruta per a bicicleta de muntanya que discorre íntegrament pel terme municipal, sempre dins del Parc Natural de la Serra Calderona i que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana.

La Ruta de les Fonts de Serra recorre les principals fonts del municipi enclavat al cor de la Serra Calderona a través de 38 quilòmetres de pista forestal i un desnivell acumulat de 1175. La ruta fica en valor el patrimoni natural, etnològic i monumental de la localitat a través d’un recorregut circular amb inici i final a la Tourist Info.

La ruta fica especial interés en la importància de les aigües de les fonts de Serra que va donar lloc a l’ofici tradicional d’aiguaders ja desaparegut. Tot sense descuidar la natura i el patrimoni ja que la ruta també passa per tres monuments declarats BIC, el Catell de Serra, la Cartoixa de Portaceli i la Torre del Senyor.

“Continuem apostant pel turisme des del govern municipal amb esta ruta cicloturista que reocorre el municipio ficant en valor el nostre patrimoni natural, etnològic i monumental” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, qui recalca “l’esforç inversor” en matèria de turisme I patrimoni del consistori en els útlims anys.

En total, 45 senyals repartides en 18 nous postes a més dels que ja existien i s’han utilitzat. 

A més amés, també s’han instal·lat tres panells informatius, un d’inici de ruta junt a la Tourist Info, un de situació i un explicatiu de l’ofici  d’aiguaders a la font de l’Ombria. Una inversió de prop de 18.000 euros financiada al 65 % per Turisme Comunitat Valenciana. 







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon