Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria impulsa el II Pla Municipal d'Igualtat

Llíria:

L'Ajuntament de Llíria ha iniciat l'elaboració del II Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats (PMIO 2021-2024), per a continuar reforçant la transversalitat de les polítiques d'igualtat en la societat i també en totes les àrees municipals.

La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, ha fet balanç del primer pla, desenvolupat entre 2017 i 2020, i que ha servit de marc de cohesió i potenciació de les accions en aquesta matèria.

En este sentit, la responsable municipal ha destacat que, en els últims quatre anys, "s'ha duplicat la inversió municipal en les polítiques d'igualtat" i de les 27 mesures establides en el I Pla "s'ha actuat en més del 80%, especialment en els àmbits de la cultura produïda per dones o amb temàtica de gènere, la lluita contra la violència de gènere, la salut i el benestar de les dones".

A més de la creació de la figura de l'Agent Municipal d'Igualtat per a coordinar estes actuacions, Murgui ha assenyalat que per al desenvolupament d'estos programes "ha sigut molt important la implicació del teixit associatiu local, amb les entitats de dones Tyrius, Elles Dons i Amamanta, així com la participació activa de la comunitat educativa en les activitats programades".

De fet, la formació ha sigut un dels pilars de les accions impulsades fins al moment, "especialment entre la població més jove, perquè prenguen consciència des d'edats primerenques i suposen també el motor del canvi per una societat més igualitària i justa".

Donar visibilitat a la igualtat a través de les activitats del 25N o el 8M, la implantació dels Punts Violeta o el llançament anual de l'Agenda Municipal d'Igualtat, ha suposat un altre dels objectius promoguts en el PMIO.

"Els esforços del nou pla se centraran en millorar la transversalitat de les accions, incorporant també, cada vegada més, entre el públic objectiu a l'adolescència, els homes, i el món festiu de la localitat", ha anunciat Vallivana Murgui. "Tot això, amb la voluntat d'aconseguir una societat més igualitària, detectar àrees invisibles de masclisme, actuar enfront de la violència contra la dona i protegir a les víctimes".

25N
Amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra demà dimecres 25 de novembre, l'Ajuntament de Llíria anima a la ciutadania a guardar un minut de silenci en els seus centres de treball o les seues cases, en record de les 40 víctimes mortals per violència de gènere, assassinades a Espanya en el que portem de 2020.

A més, dins de les accions comunitàries la Regidoria d'Igualtat desenvolupa amb els centres educatius del municipi, enguany es produirà un videoclip, amb el lema "Llíria lliure de violència masclista", en el qual l'alumnat oferirà una coreografia per a visibilitzar este problema social.

Llíria, que pertany a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València des de l'any passat, continua així ferma en el seu compromís d'erradicar esta xacra de la nostra societat. En esta línia, l'Ajuntament té previst presentar en les pròximes dates el Reglament de Prevenció i Actuació davant la Violència de Gènere, amb el qual es pretén establir una xarxa integral que garantisca una major prevenció de la violència contra les dones i, també, la millora de l'atenció de les víctimes en situació de maltractament.
 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon