Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria desenvolupa una nova campanya de control de l'espècie de cactus invasora a l'entorn del nucli urbà

Llíria:

L'Ajuntament de Llíria està fent treballs de control de l'espècie de cactus invasora Cylindropuntia pallida, que des de fa més de 30 anys constitueix una de les majors amenaces ambientals del municipi.

Les noves tasques s'estan centrant en l'erradicació de l'espècie al Tossal de Santa Bàrbara, així com altres focus aïllats, prioritzant les zones de pas, on pot resultar un perill per a persones i animals, que al seu torn són el vehicle de propagació d'este tipus de cactus. S'ha intervingut ja en una superfície de 43 hectàrees i s'han retirat 3.400 quilos de la planta.

Estos treballs de control tenen un pressupost de 10.846, euros i estan sent realitzats per un equip altament qualificat, a causa de la perillositat del cactus i la meticulositat necessària per a evitar deixar qualsevol resta que puga donar lloc a una nova planta. Este grup d'operaris compta amb gran experiència en treballs forestals i control de la Cylindropuntia pallida en altres localitats.

Per a afrontar la problemàtica d'esta espècie invasora, al 2019 es va redactar un projecte per a la seua erradicació al municipi de Llíria. Les actuacions necessàries es van valorar en més de 670.000 euros.

A causa del seu elevat cost, este projecte ha sigut presentat davant diferents administracions a la recerca de finançament per a la seua execució i posterior manteniment. "Fruit d'estes reunions i degut l'amenaça d'esta espècie sobre el poblat iber d'Edeta, s'ha sol·licitat al Ministeri la subvenció del 1,5 Cultural", ha explicat la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató.

  En ella, "juntament amb l'adequació paisatgística del Tossal de Sant Miquel, es pretén dur a terme la retirada d'esta espècie en les parcel·les del vessant este, la majoria d'elles de titularitat privada i que és la més afectada per la invasió".

Finalment, Consuelo Morató ha assegurat que "estem davant el major problema ambiental del municipi, per la qual cosa el projecte per a erradicar l'espècie invasora, se centra en la cerca de finançament, la consolidació i manteniment del perímetre de seguretat, i les campanyes d'informació per a evitar la seua dispersió i establir xarxes d'alerta primerenca per a detectar qualsevol focus fora del Tossal de Sant Miquel".  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon