Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ESQUERRA de Riba-roja lamenta no poder votar els pressupostos per que "no s'ajusten a la crisi excepcional de les famílies"

L'Esquerra de Riba-roja, que en un principi es disposava a votar a favor dels comptes per al 2021, ha valorat molt negativament que des del govern local no s'haja apostat per fer polítiques que es posen al costat de la gent que està patint la crisi derivada de la COVID19 i ha lamentat que tot i haver intentat arribar a acords, l'alcaldia haja posat un mur a l'hora de negociar.

En una situació excepcional el pressupost municipal deu ser excepcional

En una situació normal veuríem amb bons ulls que s'invertiren milions en el nou trinquet, perquè sempre hem defensat l'esport valencià, però enguany no toca, explica Rafa Gómez.

L'Esquerra ha plantejat una bonificació d'impostos, una mesura que mai hauria plantejat una coalició d'esquerres, però "que en la situació actual es fa més necessària que mai".

A l'eixida del ple Rafa Gómez Muñoz ha explicat que "enguany toca posar tots els recursos en l'eixida de la crisi. Igual com fem a casa les famílies, que deixem de banda projectes que teníem pensats per poder arribar a final de més i ajudar els fills o germans que s'han quedat a l'atur, l'ajuntament ha de vetllar perquè cap família del poble es quede arrere. Hi ha famílies que no han perdut el treball o que l'ha perdut un membre, però tenen al seu voltant gent que sí que està en situació precària i redistribueixen el que tenen perquè ningú passe gana i puga pagar totes les despeses". Gómez explicava així la necessitat de bonificació de taxes i impostos municipals com a mesura excepcional enfront de les polítiques socials assistencials que, una volta més, vénen a posar un pegat en la ferida.

L'Esquerra qualifica d'insult que, després de negar-se a augmentar la dotació d'ajuda al poble sahrauí durant les preteses negociacions, el regidor d'hisenda haja plantejat durant la votació augmentar la partida si canviàvem el sentit del vot. Les vides de les persones no són matèria de mercadeig en un ple.

Com ha assenyalat el regidor del grup, Rafa Gómez, en el ple "tot no són autònoms i pimes, als quals cal ajudar. També ho hem de fer amb les famílies que estan passant-ho malament".

El pressupost presentat, que com ha remarcat Gómez en el ple és "l'acte polític més important d'una gestió municipal", defineix les dues línies que preocupen i ocupen l'alcaldia, com són la seguretat i la rentada de cara ambiental. Dues línies amb les quals l'alcalde apareix, dia sí dia també, en xarxes per vendre que som el poble més sostenible i el més segur.

Crida l'atenció que en un poble on no hi ha grans problemes de seguretat hi haja partides importants destinades a la seguretat, des de la compra d'uniformes a la compra de l'edifici de l'antiga discoteca a vora riu per fer un centre de seguretat per a policia i bombers, 

Així mateix, segueix Rafa Gómez: "L'Esquerra de Riba-roja ha negociat i donat suport a totes les mesures que s'han adoptat arran la COVID19, i hem aprovat en Junta de portaveus les ajudes econòmiques per la COVID amb propostes nostres i de la resta de grups, però això no impedeix que considerem molt insuficients les mesures econòmiques adoptades pel PSOE en el pressupost".

Oblit dels acords signats amb el poble germà del Sàhara

Per últim des de l'Esquerra volen recordar que Riba-roja està agermanada, per acord plenari, amb la Daira sahrauí de Ben Zaran (Dajla) en un protocol que fou signat pel regidor de l'Esquerra Rafa Gómez i la regidora socialista Lola Verdeguer. Aquest protocol no es podrà complir amb la reducció de la subvenció de 12000 a 6000 euros. D'altra banda és un insult que des de l'equip de govern es diga en el ple que han llevat l'ajuda perquè "de tota manera vostés votaran en contra" demostrant que per al PSOE el poble sahrauí és una mercaderia política.

Rafa Gómez conclou: "El míting final del punt del ple per part de l'alcalde dient que a partir del 2023 viurem anys de prosperitat és novament un insult. No podem demanar a les famílies de Riba-roja que deixen de pagar lloguers i hipoteques, que suspenguen els estudis dels fills fins que passe tot. El ple ha perdut hui l'oportunitat d'aprovar un pressupost que es pose al costat de la gent".

Rafa Gómez Muñoz portaveu de l'Esquerra de Riba-roja









Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon