Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana edita diversos còmics per a conscienciar a la seua joventut sobre la violència de gènere

L'Eliana:

Prop de 2.600 alumnes dels centres educatius de la localitat reben un exemplar amb motiu del 25N.   

L'Ajuntament de l'Eliana ha editat tres còmics en llengua valenciana dirigits als i les joves de la localitat, d'entre 10 i 18 anys, amb l'objectiu d'afavorir la seua conscienciació i sensibilització entorn de la violència de gènere. Aquesta acció s'emmarca dins de la programació del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebrarà dimecres que ve 25 de novembre i que, en aquesta ocasió i a causa de la pandèmia, no comptarà a penes amb actes oficials ni congregarà a centenars d'elianers i elianeres per a denunciar públicament aquesta xacra social com a anys anteriors.

Per això, les regidories de Drets Socials i Igualtat han buscat alternatives en substitució als tradicionals tallers d'aula i les diferents activitats que realitzen, any rere any, en els quals treballen amb els i les alumnes la necessitat de relacionar-se amb empatia i respecte, no normalitzar accions de violència o la cosificació dels cossos de les dones.

En aquest 2020 l'activitat principal se centrarà en el repartiment en tots els centres escolars del municipi de prop de 2.600 còmics, adaptats a les diferents etapes educatives i ambientats en espais reconeixibles de l'Eliana com ara el Poliesportiu, el Parc de la Pineda, la Plaça del País Valencià o la Policia Local.

Així 'El teatre de l'aula' conscienciarà als alumnes de 5é i 6é de Primària sobre els micromasclismes quotidians o aqueixos subtils gestos sexistes del dia a dia que ajuden a perpetuar rols de gènere; 'Irene té un príncep' estarà dirigit als i les estudiants de 1r i 2n de l'ESO i posarà el focus en les relacions de parella tòxiques i insanes; I finalment, 'No és el meu problema' en 3r i 4t de l'ESO i Batxillerat posarà en valor l'amistat com a element clau en el suport i protecció de les víctimes de violència de gènere, que en moltes ocasions són les últimes a prendre consciència de la seua situació.

Tots ells, inclouen entre les seues pàgines tots els recursos municipals contra la violència de gènere com el contacte de l'Equip Multidisciplinari o del 016 i una selecció de títols per a cada edat, realitzat per la Biblioteca Municipal, sobre aquesta temàtica i que estan disponibles per a la seua lectura.

A aquests còmics, se sumarà el repartiment d'altres 50 exemplars del conte 'Yo voy conmigo' de Raquel Díaz Regueró, que ha adquirit el consistori per a repartir entre l'alumnat de 2n, 3er i 4t de Primària, les guies didàctiques i el material per a ambientar les aules amb més de 2.500 fanals entre tot l'alumnat de Primària amb motiu d'aquesta commemoració. Per primera vegada enguany s'ha ampliat el rang d'edat als més menuts per a conscienciar-los sobre la violència de gènere.

Aquesta acció es complementarà amb la creació d'una pintura mural en el Poliesportiu, la instal·lació de bancs morats diversos punts de la localitat, la il·luminació de la façana de l'Ajuntament fins dimecres que ve 25N, la lectura d'un manifest i un minut de silenci al migdia en la plaça de l'Ajuntament.

Tal com ha explicat la regidora d'Igualtat, Concha Montaner, aquestes accions s'han presentat com a alternatives segures en aquest context marcat per la pandèmia, però necessàries contra aquesta xacra que ens afecta a totes i a tots. Per la seua part l'alcalde, Salva Torrent, ha recordat que l'Ajuntament de l'Eliana realitza en els últims anys una clara aposta per la prevenció, com a eina essencial per a erradicar-la i, amb especial atenció, als més joves del municipi que representen la nostra societat futura.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon