Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana aprova una nova ordenança per a mantindre nets i barrats parcel•les i solars

El nou text recomana també el buidatge o tractament de les piscines privades per a evitar l'expansió del mosquit tigre.

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat la nova Ordenança Municipal Reguladora de les normes bàsiques de neteja i tancament de parcel•les i solars a fi d'evitar les conseqüències del descuit de les mínimes condicions d'ornament públic, seguretat i salubritat en els solars i terrenys envaïts per males herbes, insectes o enderrocs. Aquesta ordenança pretén també, aportar solucions per a evitar la presència i expansió del mosquit tigre en el municipi, en particular amb recomanacions concretes per a les piscines i basses privades que, per l'estancament d'aigua que suposen, presenten una alta probabilitat de convertir-se en un focus de cria. 

Entre altres detalls, el text estableix que tots els solars del municipi i les parcel•les del terme que no complisquen la condició de solar s'hauran de netejar dues vegades a l'any, al maig i novembre. En aquest sentit, per a aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, es desaconsella l'ús d'herbicides de síntesis i aquells que continguen com a matèria activa el glifosato, ja que representen riscos per a la salut humana i el medi natural.

La nova normativa regula els requisits materials i formals de la neteja i tancament de solars, així com la sanció per l'incompliment del deure de conservació amb multes de fins a 3.000 euros, i la possible intervenció subsidiària per part de l'Ajuntament davant la inactivitat d'alguns propietaris.

Quant a les piscines i basses si no s'utilitzen, és necessari mantindre-les completament seques. En els casos en els quals se li vaja a donar ús o es desitge mantindre, totalment o parcialment, l'aigua per a la pròxima temporada de bany, aquestes hauran de romandre en condicions higièniques, mitjançant la realització dels tractaments adequats per a evitar la proliferació de larves de mosquit.

La nova Ordenança entrarà en vigor en les pròximes setmanes, després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província i el compliment del termini d'exposició i al•legacions, i els afectats disposaran d'un termini de dos mesos per a la seua adaptació.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha insistit en la importància de mantindre nets i barrats els solars. “El consistori vol acabar així amb fem, enderrocs, residus, mala herba, vegetació espontània i qualsevol altre producte de deixalla, que suposen tant un problema per a la salubritat i higiene públiques com per a l'estètica i la convivència ciutadana en el municipi”, ha declarat.

Un solar municipalTags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :