Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria invertirà 122.100€ en actuacions de millora al Parc de Sant Vicent

Llíria:

L'Ajuntament de Llíria realitzarà diverses actuacions de millora i recuperació de l'entorn natural i zones d'oci del Parc de Sant Vicent. Els treballs previstos contemplen una inversió de 122.100 euros.

D'una banda, s'intervindrà sobre l'omeda del recinte que s'ha vist afectada per la malaltia de lagrafiosi, plaga que ha arrasat la majoria dels oms de la Península Ibèrica. Per això, es retiraran els exemplars sense possibilitat de regeneració, que seran substituïts per varietats resistents a la malaltia.  Al seu torn es realitzaran podes de sanejament i tractaments insecticides i fungicides per a preservar els exemplars sans o poc afectats.

Igualment, s'actuarà en la regeneració de la ribera del llac, creant bancals naturals que evitaran la pèrdua de sòl i que seran regenerats amb arbustos autòctons amb fruits que ajudaran a atraure a l'avifauna i arbratge de ribera com a xops, lledoners i freixes.

També es realitzarà una clarida a la zona de la pineda, retirant els exemplars menys vigorosos o malalts, per a deixar espai per al creixement dels millors, permetent el desenvolupament sa i natural de la massa arbòria. I al seu torn es duran a terme tractaments de control de plagues i es col·locaran 100 unitats de paranys per a la processionària.

D'altra banda, el projecte de millores contempla substitució de la zona del parc infantil, dotant-lo de nous jocs i renovant el paviment de cautxú. També  es crearà una àrea de cal·listènia, equipada per a la pràctica d'este esport a l'aire lliure. Igualment, es renovarà la cartellera, potenciant l'ús del parc com a espai per a la conscienciació i l'educació ambiental, i es repararan les zones deteriorades del mur del llac i del canal, així com la teulada de la casa colonial.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha destacat que el Parc de Sant Vicent "és un dels majors valors naturals de Llíria i hem de gaudir d'ell evitant que el nostre impacte puga interferir en la dinàmica natural del seu ecosistema. A més, amb les actuacions previstes volem impulsar la seua conservació". 

En este sentit, recorda també als visitants del parc que "l'alimentació incontrolada de la fauna contribueix a desequilibris nutricionals i ambientals que poden afectar la salut dels ocells i a la proliferació de plagues, i si es realitza sense prèvia autorització, pot ser sancionada amb multes de fins a 100 euros".

D'altra banda, Morató ha explicat que es realitzaran actuacions de control de la superpoblació de rosegadors sorgida recentment, usant mètodes ecològics respectuosos amb la fauna. En esta línia, s'està treballant amb SEO Birdlife per a plantejar futures accions de renaturalització del parc, fomentant la biodiversitat i la creació d'hàbitats adequats per a rapinyaires nocturns i altres espècies silvestres que ajuden a mantindre l'equilibri de l'ecosistema.
 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon