Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La CADM-PV accepta com a encertat l'atorgament dels Premis 9 d'Octubre i reiterarà la seua proposta per als pròxims

Segons en ha comunicat, la Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià ens felicitem pel merescut reconeixement dels premis 9 d'Octubre atorgats per la Generalitat amb l'Alta Distinció, al poble valencià per l'esforç mantingut per a combatre la pandèmia, així com les Distincions a 13 col·lectius com els de sanitat, ensenyament, entitats socials de solidaritat i altres serveis essencials. Al mateix temps que ens solidaritzem amb les seues reivindicacions davant l'actual situació, com per exemple les de sanitat que reclamen major inversió pública en recursos humans, materials i d'assistència primària, després de tants anys de retallades i falta d'inversió en la sanitat pública.

Així mateix volem agrair el suport de tantes institucions públiques, com la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, de molts ajuntaments com el de València, la Diputació, Instituts d'Ensenyament Secundari, el món acadèmic universitari, associacions memorialistes i republicanes i ciutadanes i ciutadans d'aquest país, a la nostra proposta de nominació als premis del doctor Vicent Gabarda Cebellán als Premis 9 d'Octubre. Suport què constitueix, en si mateix, el millor guardó per la seua gran contribució a la recuperació de la Memòria Democràtica, i molt concretament en la recuperació de la identitat personal d'un total de 4.714 persones assassinades, afusellades, en la repressió franquista de la interminable postguerra i tota la seua activitat.

Aquesta candidatura que havíem presentat, a més no era tan sols en reconeixement a la seua meritòria labor i trajectòria, si no al mateix temps a tots els milers d'assassinats en les paredasses de la nostra terra i a totes la víctimes de tortures i presó en la lluita per les Llibertats Democràtiques, els Drets Humans, la Justícia i la defensa de la República. Per la Veritat, la Justícia i la Reparació.

Al temps, volem manifestar que mantenim la seua candidatura per a la pròxima edició d'aquests premis, en la seguretat que la seua labor i el que representa serà premiada.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon