Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte GUARDIAN del Parc Natural del Túria inicia les obres de la infraestructura hidràulica que permetrà l'ús d'aigua regenerada


El projecte GUARDIAN, destinat a augmentar la resiliència a incendis en una zona d'interfície urbana forestal del Parc Natural del Túria i la Vallesa, ha iniciat aquesta setmana la fase d'execució de la infraestructura hidràulica.


Així, entre les actuacions que s'executaran durant les pròximes setmanes, es troba l'adequació de la zona on s'instal·larà l'Estació Regeneradora d'Aigua (ERA), que se situarà en l'EDAR Camp de Túria II. L'ERA és una planta compacta que s'allotjarà dins d'un contenidor marítim i el seu assemblat s'està duent a terme en taller per una empresa especialitzada. Durant la segona quinzena de novembre serà transportada fins al seu emplaçament, per al que es requereix dur a terme treballs previs d'adequació  inicial del terreny, connexions hidràuliques i alimentació elèctrica.

La funció de l'ERA és, en concret, la de sotmetre l'aigua als tractaments específics una vegada ha sigut depurada perquè compte amb la qualitat suficient per a poder ser reutilitzada, amb especial atenció a l'eliminació de contaminants emergents.

Així mateix, en aquesta fase del projecte està previst la realització de la primera fase de la infraestructura hidràulica que permetrà transportar l'aigua des de l'ERA fins al primer depòsit d'emmagatzematge.

Les entitats sòcies del projecte GUARDIAN que han participat en aquesta fase del projecte són, d'una banda CETAQUA, com a empresa encarregada del disseny de l'ERA, així com Hidraqua, responsable de la construcció de l'ERA i del disseny i execució de la resta de les infraestructures hidràuliques que permetran la utilització de l'aigua regenerada.

La infraestructura hidràulica completa està dissenyada per a ser executada en diferents fases. Així s'espera que abans del pròxim estiu puguen quedar completades totes elles i es puguen posar en marxa les primeres proves per a comprovar el correcte funcionament del sistema de prevenció i defensa contra incendis de la interfície urbà-forestal del Parc Natural del Túria i els municipis de Riba-roja de Túria i Paterna.

Projecte Guardian

El Projecte GUARDIAN va ser seleccionat en la 3a convocatòria UIA Urban Innovative Actions (Accions Urbanes Innovadores) de la Unió Europea. Una iniciativa que té per objectiu facilitar l'execució de noves solucions davant els reptes urbans als quals s'enfronta la societat actual.

GUARDIAN constitueix un clar exemple de la importància de les Aliances, ODS 17, per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'ONU dins de l'agenda 2030. Així, en el projecte participen els Ajuntaments de Riba-roja i Paterna, sent Riba-roja l'autoritat principal. A més dels dos municipis participen com a socis en el projecte GUARDIAN, Hidraqua, Cetaqua, Medi XXI, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.


 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon