Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Primitiva i la Unió Musical de Llíria van sonar amb força en el Concert de les Bandes 2020

Llíria va tornar a mostrar al món la seua creativitat musical en el Concert de les Bandes 2020 que es va celebrar anit. Malgrat la crisi actual, i els seus condicionants sanitaris, la música de la Banda Primitiva i la Unió Musical va sonar amb força per a oferir un gran espectacle i demostrar que és possible continuar fent cultura.

En este any tan especial, per les circumstàncies actuals i per ser el primer festival que té lloc sota el segell UNESCO com a Ciutat Creativa de la Música, es va introduir la novetat de la figura de la Presidència d'Honor del certamen. El director de la Banda Simfònica Municipal de València, Rafael Sanz-Espert, va ocupar en esta edició este càrrec honorífic, amb el qual l'Ajuntament de Llíria ha volgut reconéixer la seua dilatada i reconeguda trajectòria en el món bandístic, com una de les batutes més dinàmiques, expressives i representatives dins del panorama musical internacional de música de vents.

 Les restriccions sanitàries no van permetre disfrutar d'esta trobada musical en el seu format habitual. La presència de públic va quedar reduïda a una representació institucional mínima de la corporació municipal i de les societats musicals, però es va poder seguir el concert a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Llíria. D'esta manera, es va poder garantir que les bandes amb les seues formacions al complet ocuparen un espai prou gran per a complir amb les distàncies entre músics i les mesures de protecció sanitària. Així, la plaça Major es va convertir en un plató televisiu per a oferir un gran espectacle.

La Banda Primitiva, dirigida per Javier Enguídanos, va obrir el Concert de les Bandes 2020 amb el programa "Dos sonrisas" de Mas Quiles, “Evocazzioni” de Paul Huber, i la Simfonia “Hell and Heaven” d'Óscar Navarro.

Per part seua, la Banda Simfònica Unió Musical, sota la batuta de Pablo Marqués, va interpretar el pasdoble "Feria de Julio" de Fernando Bonete i la Tercera Simfonia Op.89 de James Barnes, per a tancar amb l'Himne de Llíria de Pérez Jorge i el de la Comunitat Valenciana del mestre Serrano, que va ser dirigit pel President d'Honor del festival, Rafael Sanz-Espert.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon